joker. Per Krøldrup har endnu sit første mål på landsholdet til gode.
Foto: FINN FRANDSEN

joker. Per Krøldrup har endnu sit første mål på landsholdet til gode.

Danmark

Krøldrup skal videreføre en ganske smal tradition

Hvem skal score det mål, der skal sende Danmark videre ved VM? Måske en af de otte markspillere i VM-truppen, der endnu ikke har scoret på landsholdet.

Danmark

Lars Jacobsen tænker sig godt om, kaster et søgende blik ind på træningsbanen i Loeri Park, hvor nogle af landsholdskammeraterne leger bold, mens andre er kaldt hen til stålhegnet for forud for endnu en VM-træning at svare på spørgsmål.

»Det gør Per Krøldrup«, kommer det så fra den fynske Blackburnback, der synes, det trods alt er for optimistisk at bringe sig selv i spil som et bud på, hvem der skal score målet i den 1-0-sejr, Lars Jacobsen lige har forudsagt som resultat af torsdagens VM-skæbnekamp mod Japan.

»Så skal vi holde nullet, og det er også på tide, vi gør det«, gør Lars Jacobsen op med sig selv som konsekvens af, at hans mavefornemmelse forud for kampen i Rustenburg er rigtig god.

Og hvorfor ikke Krøldrup?

Der er en om end ganske smal tradition for, at der er danske landsholdsspillere, der scorer deres første landskampmål under en VM-slutrunde, som det skete for både Martin Jørgensen og Ebbe Sand i 1998, da Marc Rieper scorede for anden og sidste gang for Danmark, mens John Eriksen poppede op og ligeledes scorede sit andet landskampmål under VM i 1986 mod Vesttyskland.

Seks andre er uden mål
Per Krøldrup har spillet 30 landskampe uden at score og overgås dermed kun af netop Lars Jacobsen med 33. Seks andre markspillere i den danske VM-trup har ligeledes til gode at score på landsholdet, William Kvist Jørgensen (14 kampe), karantæneramte Simon Kjær (11 kampe), Simon Poulsen (7 kampe), Mikkel Beckmann (6 kampe), Christian Eriksen (4 kampe) og Patrick Mtiliga (4 kampe).

Simon Poulsen er ellers tidligere angriber, men spiller nu venstre back, og det er en position, der ikke er scoret på fra det danske landshold siden Jan Heintzes dage. Niclas Jensen opnåede eksempelvis 60 landskampe uden at score, hvilket kun overgås af René Henriksen med 66.

»Jeg er en forsvarsspiller, men en moderne back skal helst kunne spille begge veje. Det kunne ikke lade sig gøre mod Cameroun, der havde flyttet en ekstra spiller over i min side, men der skulle gerne blive lidt mere plads til at gå med frem mod Japan – hvis det er mig, der skal spille«, siger Simon Poulsen om sin rolle.

Respekt for Bendtner
Det er da også Nicklas Bendtner og Dennis Rommedahl, målscorerne fra 2-1-sejren over Cameroun, der har skabt mest respekt i den japanske lejr. Rommedahl er så stærk i mand mod mand-situationer, at han skal dækkes af to mand, mener Wolfsburgspilleren Makato Hasebe, og Bendtner skal forhindres i at få bolden, har landstræner Takeshi Okada sagt i den japanske lejr, hvor man frygter Bendtners hovedspil.

»Kun mit hovedspil«, kom det frejdigt fra Bendtner, da han blev præsenteret for den udmelding.

Japanernes aggressive spillestil har ellers overrasket og imponeret Nicklas Bendtner, der har sit bud på at løse opgaven over for en måske massiv japansk defensiv.

»Vi skal vinde, så de kan spille meget taktisk, men vi har nogle fordele, som vi skal drage nytte af, blandt andet højden, vores hurtige spillere og vores løbemønstre. Hvis du spiller hurtigt nok, kan du spille dig gennem alle forsvar«, som Nicklas Bendtner udtrykker det.

Netop Nicklas Bendtners navn bryder serien, der siger, at Danmarks seneste otte landskampmål er scoret af otte forskellige spillere.

Den til anden stolpe
Målt baglæns er de scoret af Rommedahl (oplæg Bendtner), Bendtner, Thomas Enevoldsen og Christian Poulsen mod Senegal, Martin Bernburg, Søren Rieks og Johan Absalonsen mod USA og Jakob Poulsen på langskuddet mod Sverige, der sikrede den danske VM-kvalifikation.

Og så foreslår Lars Jacobsen altså, at Per Krøldrup skal udvide den liste til at omfatte ni navne, og eftersom Krøldrup sammen med Daniel Agger formentlig vil sætte kurs mod det japanske straffesparksfelt i forbindelse med danske hjørnespark og frispark, er frygten for det danske hovedspil ikke helt ubegrundet.

»Næh, den skal bare komme til anden stolpe, så skal jeg nok være der«, forudser Per Krøldrup om sin første .... ja, i hvert fald VM-kamp.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce