Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Duel. Lewis Hamilton og Nico Rosberg har de seneste tre sæsoner kæmpet om at vinde verdensmesterskabet. Det har flere gange skabt sammenstød både verbalt og på banen.
Foto: Silvia Izquierdo/AP

Duel. Lewis Hamilton og Nico Rosberg har de seneste tre sæsoner kæmpet om at vinde verdensmesterskabet. Det har flere gange skabt sammenstød både verbalt og på banen.

Formel 1
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rivalerne har kørt venskabet af banen

Luften er kold mellem Nico Rosberg og Lewis Hamilton forud for weekendens løb, hvor Rosberg kan sikre sin første VM-titel.

Formel 1
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De kørte gokart, rejste rundt sammen og delte drømmen om at blive formel 1-stjerner, da de var unge. Dystede om, hvem der kunne spise mest pizza og løbe hurtigst fra elevatoren til hotelværelset.

Men på torsdagens pressemøde forud for sæsonafslutningen i formel 1 kunne de end ikke give hinanden hånden. Eller nævne et eneste løb i denne sæson, hvor den anden havde leveret en god præstation.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg, verdens nummer 1 og 2, har kæmpet om verdensmesterskabet de seneste tre sæsoner. Mens Hamilton er endt øverst på podiet både i 2014 og 2015 ser det i år ud til, at Rosberg kan tage sejren. Men kampen om førstepladsen har slået skår i venskabet.

Kastede kasketten efter kammeraten

Det begyndte, da Hamilton og Rosberg blev holdkammerater hos Mercedes tilbage i 2013.

Først roste de hinandens talent og glædede sig over samarbejdet, men det ændrede sig året efter. Pludselig dominerede Mercedes-holdet Formel 1, og for de to kørere blev det et spørgsmål om at fordele første- og andenpladsen.

En intern konkurrence, som fik dem til at gå hårdt til hinanden både i og uden for racerbilen.

Særligt en episode gik verden rundt, da Hamilton i 2015 kørte kammeraten af banen for selv at indtage førstepladsen. Efter løbet kastede en frustreret Rosberg sin kasket på Hamilton, der med sejren sikrede sig verdensmesterskabet.

Holdets største svaghed

Fjendskabet mellem de to udviklede sig i en sådan grad, at chefen for Mercedes holdet, Toto Wolff, ved sæsonafslutningen sidste år kaldte forholdet mellem dem for »holdets største svaghed«.

Siden har forholdet mellem dem været omskifteligt. Hamilton har kaldt forholdet både »overraskende godt« og »umuligt« undervejs i sæsonen, hvor de begge har vundet 9 løb og sikret sig en andenplads henholdsvis tre og fire gange.

Under det Spanske Grand Prix kørte de to holdkammerater sammen og måtte begge udgå uden point. Det har tilspidset rivaliseringen forud for weekendens løb, hvor begge kan ende som verdensmester.

Lewis Hamilton starter i poleposition med Nico Rosbergs bil lige ved siden af. Kevin Magnussen starter som nr. 18 i sit sidste løb for Renault.

Starten går på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi kl. 14.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden