Danske dommere tilbudt bestikkelse

Et dommerpar blev tilbudt bestikkelse for at hjælpe Rumænien til håndbold-VM. Danskerne meldte bestikkelsesforsøget, men intet er sket i sagen.

Håndbold

Sagerne om korruption i håndboldverdenen når nu også Danmark.

To danske topdommere blev i juni 2008 tilbudt omkring 224.000 kroner hver for at hjælpe Rumænien i en VM-kvalifikationskamp mod Montenegro.

Det danske dommerpar Martin Gjeding og Mads Hansen takkede nej til tilbuddet og indrapporterede forsøget på bestikkelse til både Dansk Håndbold Forbunds (DHF) dommerudvalg og det europæiske håndboldforbund (EHF), men intet er sket i sagen.

»Jeg har ikke betragtet dette som nogen alvorlig sag. Der er jo ikke grund til at rapportere noget videre, når Mads og Martin sagde nej til tilbuddet«, siger formanden for DHF's dommerudvalg, Ole F. Petersen, til Jyllands-Posten.

DHF-toppen kender ikke sagen Denne holdning deles dog ikke af DHF's direktør, Morten Stig Christensen,

»Hvis ledelsen i DHF havde vidst noget i denne sag, havde vi straks reageret. Jeg har tidligere gjort det klart for vores dommerudvalg, at alle sager af denne slags skal sendes videre til os«, siger Morten Stig Christensen.

Han undrer sig ligeledes over, at det europæiske håndboldforbund intet har foretaget sig.

»Det er rystende. Disse oplysninger understreger, at det er på høje tid med en radikal kulturændring i håndboldens verden«, siger DHF-direktøren.

Tyskere under anklage

I en anden sag om dommerbestikkelse besluttede det tyske håndboldforbund mandag at suspendere topdommerne Frank Lemme og Bernd Ullrich.

Ifølge det tyske magasin Der Spiegel blev dommerparret i 2006 taget i en lufthavnstold med 50.000 dollar, cirka 286.00 kroner i bagagen, da de vendte hjem fra Rusland efter at have dømt en Europa Cup-finale.

Ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden