Uafgjort. Heller ikke EM-favoritterne fra Kroatien formåede at slå de hårdt kæmpede islændinge.
Foto: JENS DRESLING

Uafgjort. Heller ikke EM-favoritterne fra Kroatien formåede at slå de hårdt kæmpede islændinge.

Håndbold

Island tog nyt skridt på vej til EM-semifinalen

Den islandske målmand Björgvin Gustavsson reddede kroatisk skud i sidste sekund i 26-26-kampen.

Håndbold

For det danske landsholds muligheder for at nå semifinalen ved EM-slutrunden i Østrig, var en kroatisk sejr at ønske, da den fine håndboldnation i sin første mellemrundekamp blev konfronteret med Island.

Men sådan kom det ikke til at gå. De to hold spillede uafgjort 26-26 i en kamp, der var nervepirrende spændende i slutfasen, og hvor der blev scoret 6 mål i de sidste 3 minutter.

Og med 3 sekunder tilbage havde kroaterne bolden og lagde det afsluttende skud i hænderne på venstrebacken Tonci Valcic – men den islandske målmand Björgvin Gustavsson var vaks ved sin højre målstolpe og sikrede Island det meget vigtige point.

Island står bedstDa det kroatiske hold var gået til mellemrunden med de 4 maksimumpoint, var det i danskernes interesse, at kroaterne fortsatte sejrsrækken og således bremsede nogle af de danske spilleres konkurrenters pointhøst – således også Islands.

Men det ene point til Island betyder, at Danmark og Island kan komme til at stå lige – og i den situation er Island bedre indbyrdes.

Danmark skal have hjælp
Så foruden at vinde sine egne kampe, er Danmark nu også afhængig af, at Island sætter point til mod enten Rusland eller eller Norge.

Island kunne gå til pausen med en føring på 15-12 – og efter 30 minutter, hvor islændingene dominerede, og hvor den bare 19-årige venstre back Aron Palmarsson viste, at han bliver fremtidens styrmand på Islands landshold.

Den gamle kan endnu

Men den nuværende general, veteranen Olafur Stefansson, kan endnu. Og endda bedre end den officielle statistik fra kampen viser.

Den fortæller nemlig om 4 mål i første halvleg fra den 36-årige Stefanssons venstre hånd – men han scorede 5. Og efter pausen kom der endnu 3 veteranmål.

Nu venter russerneIsland var bagud en enkelt gang i første halvleg ved stillingen 4-5 og hele 3 gange i de sidste 2 minutter. Men stregspilleren Robert Gunnarsson, der tidligere har spillet for GF Århus, sørgede for udligningen til 26-26.

Islands næste kamp er mod Rusland tirsdag aften i Wiener Stadthalle.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce