REVANCHE. Både i 2008 og 2012 (billedet med Niklas Landin) røg Danmark ud i kvartfinalen ved OL efter nederlag til henholdsvis Kroatien og Sverige.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

REVANCHE. Både i 2008 og 2012 (billedet med Niklas Landin) røg Danmark ud i kvartfinalen ved OL efter nederlag til henholdsvis Kroatien og Sverige.

Håndbold

Der mangler altså et par sejre: Sådan kommer Danmark til OL

Håndboldlandsholdet har tre chancer for at komme med til Rio.

Håndbold

Medaljer ved OL i Rio er en ofte nævnt ambition for det mandlige danske håndboldlandshold.

Efter kvartfinaler i både 2008 og 2012 skal der steppes op næste år, men første forudsætning er en kvalifikation til legene - og den er altså trods sejren i VM-ottendedelsfinaler over Island i går endnu mindst et par sejre eller tre fra at være en kendsgerning.

Læs også

Ved at være blandt de sidste otte ved VM i Qatar er Danmark så godt som sikker på at være klar til kvalifikationsturneringerne til OL, men selv det vil kikse med tre nederlag i de sidste tre kampe.

Vejen til OL har set nogenlunde ens ud de seneste tre gange, men forud for OL i 2008 og 2012 slap Danmark for at spille de afgørende kvalifikationsturneringer, fordi danskerne kvalificerede sig ved at vinde EM-guld i netop 2008 og 2012.

Overordnet set har Danmark disse tre muligheder for at kvalificere sig til OL:

1) Ved at vinde VM (januar 2015)

Det kræver yderligere tre sejre i Qatar, hvorfra kun verdensmesteren er sikret direkte kvalifikation til OL.

2) Ved at vinde EM (januar 2016)

Ved EM i Polen er der også én OL-billet på spil. Den går til europamesteren, men hvis verdensmesteren også vinder EM, er det EM-sølvvinderen, der får OL-billetten.

3) Ved at blive 1 eller 2 i OL-kvalifikationen (7.-10. april 2016)

Nummer 2-7 ved VM kvalificerer sig til de tre OL-kvalifikationspuljer, hvorfra de to bedste kvalicerer sig. VM's nummer 2 og 7 kommer i samme gruppe, lige som nummer 3 og 6 gør det, og nummer 4 og 5.

Hvis EM-vinderen i 2016 også er nummer 2-7 ved VM, kommer nummer 8 fra VM også med til OL-kvalifikationen. Også hvis Qatar kvalificerer sig direkte til OL ved at vinde den asiatiske kvalifikation i oktober 2015, kommer VM's nummer 8 med i OL-kvalifikationen.

Læs også

De to bedste hold ved EM, der ikke allerede er kvalificeret, får en plads i OL-kvalifikationen.

OL-kvalifikationen får altså deltagelse af otte europæiske hold, og det er gruppen med nummer 2 og 7 ved VM, der kun får deltagelse af to europæiske hold.

Og så er der jo også kvinderne

Puha, det var en indviklet omgang, og for fuldstændighedens skyld, så gør det samme sig gældende med den olympiske håndboldturnering for kvinder.

Her er Norge som europamester allerede sikker på OL-deltagelse, og ved VM i december i Danmark er det altså også seks pladser i OL-kvalifikationen på spil.

Karakterer

Hvis Norge også vinder VM, er det Spanien som tabende EM-finalist, der får den direkte OL-billet - som det var tilfældet forud for OL i 2012, da Norge vandt både EM i 2010 og VM i 2011, så Sverige kom med som tabende EM-finalist.

Danmark vandt OL i 1996, 2000 og 2004, kvalificerede sig ikke i 2008 og blev nummer 9 i 2012.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce