Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Godkendt. Der var flere mangler, men kvindernes VM-indsats er acceptabel, lyder det fra Ulrik Wilbek.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Wilbek godkender ustabil VM-indsats

Danmark nåede den acceptable målsætning ved VM, men der var også skuffelser, skriver DHF-sportschefen.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske håndboldkvinder missede semifinalen og dermed medaljekampene ved VM på hjemmebane i Herning, men holdet sikrede med sjettepladsen en plads i OL-kvalifikationen.

Det skete på baggrund af en turnering, hvor et enkelt mål adskilte Danmark fra semifinalen, men hvor Danmark samtidig led en del nederlag.

»Vi havde alle drømt om en semifinaleplads, og det gik ikke, men vi nåede den acceptable målsætning«, skriver Ulrik Wilbek, sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), i en pressemeddelelse med sin evaluering af indsatsen ved VM.

»Vi taber kun kvartfinalen med et mål efter omkamp, så på den måde var vi tæt på semifinalen, men på den anden side taber vi fire kampe gennem turneringen, og det er for mange«, lyder det fra den tidligere landsholdstræner.

Selvtilliden manglede

Ifølge Wilbek var selvtilliden og manglen på store stjerner en del af forklaringen på de store udsving i præstationerne.

»Det lignede mangel på selvtillid. At når først det går skævt, er det svært at finde troen på, at kampen kan vendes. Samtidig mangler vi de store stjerner på holdet trods mange gode spillere og stor bredde«, mener sportschefen.

Det var første slutrunde med cheftræner Klavs Bruun Jørgensen og assistent Søren Herskind ved roret, og den korte forberedelse gav svære betingelser.

»Det har været en kort og hektisk forberedelsestid for Klavs og Søren, og mange af de ting, de har ønsket at ændre, primært forsvarsmæssigt, har de ikke kunnet nå at få indarbejdet«, lyder det fra Wilbek.

Næste stop: OL-kval

Næste gang, de danske kvinder skal spille betydende kampe, er 18.-20. marts 2016, hvor det gælder OL-kvalifikationen, og Ulrik Wilbek håber, at de kommende måneder kan give trænerduoen bedre muligheder for at få holdet spillet godt sammen.

LÆS OGSÅ:

»De (trænerne, red.) har fået rigtig gode erfaringer med, som de kan bruge i arbejdet frem mod OL-kvalifikationen i marts og videre til forhåbentlig OL og EM senere på året«, skriver Wilbek.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden