Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støtte. De danske håndboldkvinder kan igen se frem til hjemmebanefordelen, når de skal spille OL-kval til marts.
Foto: JENS DRESLING

Støtte. De danske håndboldkvinder kan igen se frem til hjemmebanefordelen, når de skal spille OL-kval til marts.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark får hjemmebane i OL-kvalifikation

Danmark er blevet tildelt værtskabet for den OL-kvalifikationspulje, som holdet er med i, meddeler DHF.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark har netop afholdt VM i kvindehåndbold på hjemlig grund, og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har nu allerede sikret sig endnu et værtskab.

Under VM lagde DHF billet ind på at blive vært for den OL-kvalifikationspulje, som Danmark er med i til marts, og DHF bekræfter i en pressemeddelelse, at man nu er blevet valgt som vært.

»Det Internationale Håndbold Forbund (IHF) har netop bekræftet, at det danske kvindelandsholds OL-kvalifikationspulje spilles på hjemmebane«, skriver DHF.

Landstræner glæder sig til opbakning

Den besked glæder landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

»Det bliver en fordel for os, at vi ikke skal til Rumænien eller Montenegro at spille. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har fået hjemmebanen, og jeg håber på en lige så fantastisk opbakning, som vi netop har set ved VM«, siger landstræneren i meddelelsen.

Danmark er i pulje med Rumænien, Montenegro og Uruguay, og de fire nationer mødes 18.-20. marts på dansk grund om to pladser ved OL i Rio de Janeiro til sommer.

Ved det netop overståede VM tabte Danmark til både Montenegro og Rumænien, men det blev også til en sejr over Montenegro i de afsluttende placeringskampe, hvor montenegrinernes motivation lod en del tilbage at ønske.

DHF har også søgt om værtskabet for herrernes OL-kvalifikationspulje, men her er holdene endnu ikke kendt, hvorfor værtskabet endnu ikke kan placeres.

De danske herrer spiller EM i Polen i januar, og skulle det blive til dansk guld, så er holdet direkte kvalificeret til OL og slipper altså for en OL-kvalifikation.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden