Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS (arkiv)
Foto: DRESLING JENS (arkiv)

skud. Stine Jørgensen var en af de bedste danske spillere i kampen mod Rusland.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk B-hold slipper fra Rusland med æren i behold

De danske håndboldkvinder tabte EM-kamp, men bed fra sig mod den russiske bjørn.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For dansk kvindehåndbold er der meget på spil i disse uger med kvalifikationskampe til både EM og de olympiske lege i Rio de Janeiro. Første test af det danske hold siden den skuffende 6. plads ved VM på hjemmebane sidste år fandt sted i den russiske by Astrakhan, hvor det gjaldt point i regnskabet til EM-kvalifikationen.

Og selv om de 60 minutter i Sport Complex Zvezdniy udmøntede sig i et klart dansk nederlag på 31-27, var der alligevel oplivende momenter i det danske spil, som giver grobund for optimisme.

Det bliver der sandelig også brug for i de næste 10 dage og især næste weekend, hvor Rumænien, Montenegro og Uruguay venter i årets suverænt vigtigste landskampe, der gælder to billetter til OL i august.

I forhold til VM på hjemmebane sidste år var det et på papiret stærkt svækket dansk hold, der løb på banen til opgøret mod de rtidligere flerdobbelte verdensmestre fra Rusland. Stamspillerne Louise Burgaard, Line Jørgensen, Rikke Skov, Sandra Toft og Maria Fisker var ikke med på grund af skader eller træthed og stregspilleren Mette Gravholt er siden slutrunden i Herning sat helt af landsholdet, fordi hun ikke vil rette sig efter landstræner Klavs Bruun Jørgensens direktiver.

Trods den store åreladning af klassespillere, bød de tilbageværende fint ind fra starten af opgøret. Stine Jørgensen startede som playmaker, og Pernille Holmsgaard agerede højre back, mens Anne Mette Hansen fortsatte takterne fra VM og scorede på sine to første forsøg.

Det så ganske fint ud med kvikt angrebsspil, og Danmark var foran flere gange. Ved 4-5 fik Rusland dog for alvor fat og satte fem mål ind på stribe uden at Danmark kunne svare igen. Der blev spillet for meget sidelæns og lavet flere tekniske fejl, som Rusland kunne profitere af.

Hjemmeholdet var foran med fem mål ved 14-9, og Danmark havde meget svært ved at finde netmaskerne. Alligevel kunne Danmark mod halvlegens slutning spille sig tilbage i kampen, og selv om Rusland førte med 16-12 ved pausesignalet, virkede de danske muligheder for et godt resultat intakte.

Og mulighederne for at bide sig fast i opgøret var der også i 2. halvleg. Lynhurtigt fik Danmark reduceret til 16-14, og gennem det meste af de sidste 30 minutter var chancerne der til yderligere reduceringer, men hver gang Danmark var oppe at snuse til russerne, slog det meget hurtigt spillende hjemmehold kontra. Med rappe fodfinter blev det danske forsvar splittet ad, og i den modsatte ende brændte Klavs Bruun Jørgensens mandskab alt for meget.

Det var især fløjene, der ikke forstod at udnytte de mange muligheder, og det blev dyrt i sidste ende.

De danske skytter i bagkæden havde rimelige arbejdsbetingelser, og eksempelvis Stine Jørgensen gjorde en god figur. Det samme kan siges om Anne Mette Hansen, Mette Tranborg og Kristina Kristiansen, selv om førstnævnte brugte lidt for mange skud til sine mål.

Trods nederlaget til Rusland bør Danmarks kvalifikation til EM-slutrunden i december i Sverige ikke være i fare. De to bedste hold går videre til slutrunden, og udover Damark og Rusland består kvalifikationsgruppen af de i håndboldsammenhæng upåagtede nationer Portugal og Tyrkiet.

Danmark og Rusland mødes igen på lørdag i Næstved, og til den lejlighed har Danmark mulighed for at sætte Sandra Toft, Larvik, Rikke Skov, Viborg, Camilla Dalby, Randers og Mia Biltoft, fra Ringkøbing Håndbold på banen, for denne kvartet støder til resten af truppen ved hjemkomsten til Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden