Sandra Toft stod igen på et fint niveau, men det var ikke nok til at forhindre nederlaget.
Foto: Jens Dresling

Sandra Toft stod igen på et fint niveau, men det var ikke nok til at forhindre nederlaget.

Håndbold

Frankrig udnytter danske fejl og vinder bronze

Danmark var tæt på at indhente Frankrig i hæsblæsende 2. halvleg, men må nøjes med 4. pladsen.

Håndbold

De danske håndboldkvinder må fortsat vente på de første EM-medaljer siden sølvet i 2004, for Frankrig var lige en tand stærkere i bronzekampen i Gøteborgs Scandinavium, og de olympiske sølvvindere vandt 25-22.

Det var især 17 katastrofale minutter i 1. halvleg, der blev dyre for danskerne, og selv om de var uhyre tætte på at ændre slagets gang efter pausen, så blev nogle store afbrændere dyre i sidste ende.

Nederlaget ændrer dog ikke på, at det unge danske hold har ydet en fin præstation ved slutrunden i Sverige. De kom til turneringen med en målsætning om en plads blandt de otte bedste, og Team Danmark havde endda nedjusteret forventningerne til en top 12-placering.

Så 4. pladsen er bestemt en værdig afslutning for et dansk hold med mange uprøvede navne på den internationale scene.

Alligevel er det fornemmelsen, at det kunne være blevet til mere mod et fransk hold, der var lige så træt som danskerne.

Fra første fløjt af bronzekampen virkede de danske spillere trætte efter en lang turnering, hvor få spillere havde båret så meget.

De stod på flade fødder i forsvaret, mens de franske kvinder kom flyvende frem og uden det store besvær fandt hullerne i den danske forsvarsmur.

Da der var spillet godt seks minutter var stillingen 5-0 i fransk favør, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen tog timeout for at få standset nedsablingen.

I de efterfølgende minutter fik Danmark prikket hul på den franske målvogter Amandine Leynaud, men så gik det galt i den anden ende igen, og efter godt 17 minutter spil førte Frankrig 10-3. Katastrofen lurede, og landstræneren forsøgte desperat at finde en opstilling, der kunne standse blødningen.

Han skiftede nærmest mere ud end i hele turneringen tilsammen, og spillet begyndte langsomt at hænge bedre sammen. Med den dårlige start in mente var det bare nødvendigt for danskerne at forcere, og det fører ikke altid noget godt med sig.

Det gjorde det heller ikke 1. halvleg, hvor angrebsspillet led under otte tekniske fejl, som prompte blev straffet af franskmændene. Og når det danske hold endelig fik spillet sig frem til afslutninger, var de for uskarpe.

På tre mål i træk fik danskerne reduceret til 8-12, og det kunne være blevet endnu bedre, men anfører Stine Jørgensen brændte meget betegnende for indsatsen et straffekast, og så blev det i stedet 8-13.

21 skud i alt fyrede de danske spillere af i de første 30 minutter, men kun de 9 af dem ramte plet, og udnyttelsen kunne også aflæses af de to målvogteres redningsprocenter.

Mens Leynaud stod noteret for en redningsprocent på 53, var Sandra Tofts ditto 26.

 Frankrigs Allison Pineau og Beatrice Edwige dækker Danmarks Line Haugsted op.
Foto: Jens Dresling

Frankrigs Allison Pineau og Beatrice Edwige dækker Danmarks Line Haugsted op.

Blandt synderne i det danske angreb var udover Stine Jørgensen også Anne Mette Hansen, der ligesom i semifinalen mod Holland virkede fuldstændig udbrændt efter det hårde program. Tre forsøg uden mål blev det til, inden Klavs Bruun Jørgensen tog hende ud på bænken.

Frankrig førte 14-9 ved pausen, og det er kun Tjekkiet (17) og Norge (14) , der ved EM har præsteret et lignende antal scoringer mod Danmark i 1. halvleg.

Det var et noget andet mandskab, der kom ud til 2. halvleg. De havde fået troen på at det kunne lade sig gøre at vende slaget, og med lidt mere is i maven havde de indhentet franskmændene efter et kvarter.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

For selv om danskerne ikke skulle slide så meget for målene, så kneb det stadig med skarpheden. Trine Østergaard og Marie Fisker brændte hver deres friløber, og Stine Boldholt missede også en helt åben mulighed på Laura Glauser, der havde afløst Leynaud i det franske mål.

Til gengæld havde de franske spillere det også svært i angrebet, og så halede Danmark stille og roligt ind på forspringet. Det kunne være blevet 17-18 efter 18 minutters spil, men Fie Woller brændte et straffekast.

Til gengæld fik anfører Stine Jørgensen sendt den ind bag Glauser minuttet efter, og så kogte det blandt de 8.000 tilskuere i Scandinavium.

Udligningen kom bare ikke, og efter 22 minutter blev det 17-19 samtidig med at Trine Østergaard fik en udvisning på to minutter.

To minutter senere fik Anne Cecilie de la Cour rødt kort for at tackle i halshøjde, og på det efterfølgende straffekast gjorde Alexandre Lacrabere det til 21-18 i fransk favør.

Efter at have været så tæt på var det lidt af en nedtur for de danske spillere, men løbet var kørt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce