Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Norge får rumænske bank og tager nul point med videre

Rumænien vandt over Norge ved en slutrunde for første gang i 18 år. Rumænerne vandt 31-23 ved EM i Frankrig.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norges håndboldkvinder har vundet seks ud af de seneste syv EM-slutrunder, men det bliver svært for nordmændene at vinde igen i år.

Nordmændene tager nemlig ikke nogen point med over i mellemrunden, efter at holdet onsdag aften tabte med de klare cifre 23-31 til Rumænien.

Det er første gang siden EM i 2000, at Rumænien slår Norge ved en slutrunde.

Tidligere i turneringen tabte Norge også til Tyskland, der også er videre til mellemrunden fra gruppe D.

Begge holds angreb kom bedre i gang end målvogterne og de forsvarende spillere, og derfor var målfrekvensen høj i kampens første fase.

Ved stillingen 8-8 begyndte rumænerne at få gang i defensiven, og det udnyttede østeuropæerne til at opbygge et forspring på 18-12 ved pausen.

Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, fandt ikke formlen til at vende det truende nederlag i pausen.

Rumænerne blev ved med at holde en komfortabel afstand på måltavlen blandt andet på grund af en velspillende Cristina Neagu i angrebsspillet.

Derfor kom Norge aldrig tæt på et comeback. I stedet udbyggede Rumænien føringen, som nåede at være oppe på ni mål, inden alle de rumænske reserver i slutfasen sørgede for at køre sejren hjem.

Rumænien har gjort rent bord i det indledende gruppespil. Derfor tager holdet fire point med over i mellemrunden.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden