Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

fleksibel. Mads Christiansen har det fint med meget spilletid. Så længe der bare er indlagt små pauser.
Foto: Jens Dresling

fleksibel. Mads Christiansen har det fint med meget spilletid. Så længe der bare er indlagt små pauser.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Højrebacken, der er glad for de små pauser

Mads Christiansen er med 44 spillede minutter per kamp den dansker, der indtil nu har været mest i aktion ved EM i Polen.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bredden på det danske landshold bliver ofte fremhævet som et trumfkort i en så kort og intensiv turnering, som et europamesterskab er. Og sandt er det da også, at landstræner Gudmundur Gudmundsson er kommet det meste af bænken rundt, for bortset fra stregspilleren Alexander Lynggaard, der endnu har sin EM-debut til gode, har alle andre spillere været i aktion i de tre første kampe.

En kvartet af spillere har dog betrådt det lyseblå halgulv oftere end holdkammeraterne, for Mads Christiansen, Mikkel Hansen, Henrik Toft og Mads Mensah topper listen over danskere med mest spilletid, hvis vi ser bort fra målmændene.

Allerflest minutter – 132 i alt svarende til 44 per kamp – har højrebacken Mads Christiansen spillet. De fleste af dem var i kampen mod Ungarn, hvor BSV-spilleren var på banen i over 48 minutter.

Det er dog ikke trætte ben, der præger Mads Christiansen, da han for første gang betræder gulvet i den 103 år gamle Hala Stulecia i Wroclaw – hallen på Unecos verdensarvliste, hvor Danmark skal spille sine tre kampe i mellemrunden mod Spanien, Sverige og Tyskland.

Statistik:

Og han føler sig heller ikke mærket af de mange minutter i aktion.

»Det er selvfølgelig også et dårligt tidspunkt at spørge mig, nu hvor vi ikke har spillet i to dage. Men havde vi fulgt det normale skema med at spille hver anden dag, havde det passet mig fint at skulle spille i dag sådan rent fysisk«, siger Mads Christiansen.

Selv om 44 minutter ud af 60 måske lyder af meget, er der for Mads Christiansen alligevel stor forskel på, om det er 45 eller 55 minutter, han er på banen.

»Hvis du får dine pauser i kampen, er der bedre styr på kroppen allerede dagen efter, hvor du føler dig ovenpå igen og kan komme ud og træne og restituere på den måde. Et kvarters pause i en kamp er sådan set fint, især når det er styret så godt, at jeg ikke blev overophedet. Det er selvfølgelig fremadrettet til de næste kampe, men også i kampen, for jeg skulle gerne holde mig skarp, når vi er i det 55. og 60. minut af kampen, så jeg stadig er i stand til at præstere der – og undgå at falde sammen«, forklarer Mads Christiansen.

Fakta:

Stregspilleren Henrik Toft er sammen med Mikkel Hansen med 118 minutters spilletid den næste på listen efter Mads Christiansen, og han er vant til endnu mere fra klubholdet Flensburg. Her har den gennem det meste af efteråret stået på fuld spilletid i alle bundesligakampe, fordi stregkollegaen Anders Zachariassen tidligt på sæsonen gik i stykker.

»Der er mange kampe på kort tid til en slutrunde, og intensiteten er rigtig stor. Jeg er vant til at have mange minutter i benene, men det er vigtigt at respektere, at jeg ikke kan spille 60 minutter hver gang gennem en slutrunde. Så jeg er glad for, at der bliver nogle pauser indimellem. Vi spiller kamp i Tyskland hver tredje dag, og til en slutrunde er det hver anden dag. Det slider på kroppen at spille fuld tid i flere kampe kort efter hinanden«, siger Henrik Toft.

Syg Gudmundsson:

Efter de tre indledende kampe har det danske landshold tre hviledage, men det betyder, at kampene i mellemrunden skal afvikles på fire dage – heraf de to sidste inden for 24 timer. Programlægningen har vakt undren i den danske lejr, der selvfølgelig hellere ville have haft en hviledag mellem de to sidste kampe. Igen håber det danske hold, at bredden kan blive afgørende i den situation.

»Jeg håber ikke, det får nogen betydning, men det er selvfølgelig en fordel for det andet hold. Vi har 18 timer mellem de to kampe, hvor modstanderen har haft en fridag. Det er selvfølgelig lidt konkurrenceforvridende, men jeg håber, vi har så bredt et hold, at vi er klar til at stå imod«, siger Henrik Toft.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden