Nedtur. Svenskerne tog point fra Danmark med otte sekunder tilbage.
Foto: JENS DRESLING

Nedtur. Svenskerne tog point fra Danmark med otte sekunder tilbage.

EM mænd

Danmark på randen af stort EM-chok

En svensk udligning i kampens døende sekunder lægger ekstra pres på Danmark mod Tyskland.

EM mænd

I en gyser af rang måtte Danmark nøjes med uafgjort 28-28 mod Sverige – det udlignende mål scoret otte sekunder før tid. Og nu skal de danske herrer ud i en altafgørende kamp i morgen mod Tyskland om en plads i EM-semifinalen.

En sejr i sig selv havde ikke sendt det danske hold i semifinalen, men efter storkampen mod Spanien var det en anderledes jævn præstation af EM-holdet, og det må give dybe panderynker hos såvel spillere som landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Ærkefjenderne blev lukket ind i kampen

Danmark var på sejrskurs gennem næsten hele opgøret og førte med mindre ned tre minutter tilbage med tre mål, men som så ofte før i kampen blev arvefjenderne lukket ind i varmen igen. Og det takkede de naturligvis for ved at udligne så Danmark ikke havde mulighed for at slå igen.

Det danske spil manglede i næsten fatal grad tempo, og det kom derfor til at minde lidt om de første kampe i den indledende runde, hvor farten også var en mangelvare.

Højt svensk pres

Sverige er kendt for at være traditionalister, når det kommer til forsvaret, men i går stod de meget offensivt, og forsøgte på den måde at spolere det danske opspil. Jonas Källmann skyggede Mikkel Hansen, og en Mads Mensah blev forstyrret af en anden svensker.

Det tog lige lidt tid for danskerne at vænne sig til denne forsvarsform, men så begyndte de at finde sprækkerne, og det udmøntede sig hurtigt i en 7-3-føring efter at svenskerne ellers havde bragt sig i spidsen med 3-2.

Spillet blev lidt rodet på grund af det svenske forsvarsspil, og fordi Mikkel Hansen ble skygget så tæt, skulle de danske skud komme fra Mads Christiansen og Mads Mensah i starten og siden fra Michael Damgaard. Mensah startede stærkt og scorede på sine fire første forsøg, og Mads Christiansen lavede to mål på tre forsøg. Siden fik de sværere ved at finde netmaskerne og måtte notere nogle afbrændere.

Førte med fem mål

I et par omgange åbnede Danmark op for en femmålsføring, og da Anders Eggert tre minutter før pausesignalet sendte et straffekast ind bag Flensburg-holdkammeraten Mattias Andersson til føring på 15-10, så det særdeles godt ud for Danmark. I det efterfølgende angreb pådrog Henrik Møllgaard sig dog sin anden udvisning, og det lykkedes svenskerne at slå til tre gange i overtal, så den danske føring ved pausen var reduceret til 15-12.

Selv om det danske forsvar egentlig stod fornuftigt, udmøntede det sig ikke i et eneste kontramål, hvorimod Sverige slog til på den front to gange. I målet startede Niklas Landin med at parere et straffekast, og fik også afvist et frit skud fra Johan Jakobsson, men ellers kom han ikke i vejen for nogle af de svenske forsøg før pausen.

Med de tre hurtige mål fik Sverige fornyet håb i et opgør, som Danmark ellers så ud til at kunne kontrollere.

Svenskerne holdt fast i anden halvleg

Og trængslerne fortsatte for Danmark i 2. halvleg, hvor Sverige hægtede sig fast i den danske føring.

Danmark havde fantastisk store problemer med at få skudt hul på det svenske forsvar, og den succesfulde taktik fra forleden med Mikkel Hansen og Michael Damgaard på banen samtidig gav ikke i samme grad noget stort udbytte. Svenskerne havde tydeligvis forberedt sig godt på Michael Damgaard, og heller ikke Mikkel Hansen kunne helt komme på skudhold, som han gerne ville.

FÅ OVERBLIKKET:

Efter Danmark havde bragt sig foran med tre mål ved 17-14, lå den danske føring hele tiden og skiftede mellem to og et mål. Med andre ord balancerede kampen på knivens æg, og den mindste fejltagelse kunne være kostbar. Midt i halvlegen holdt Danmark Mikkel Hansen på bænken, og Michael Damgaard fik mere held med sine skud.

Godt 10 minutter før slutsignalet bragte Anders Eggert igen Danmark foran med tre, da han omsatte sit fjerde straffekast i mål, og der var egentlig lagt op til en hæsblæsende afslutning, for svenskerne havde igennem hele kampen vist, at de kunne komme igen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce