Skuffelse. Der var nedtur over det meste af linjen på det danske landshold.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Skuffelse. Der var nedtur over det meste af linjen på det danske landshold.

EM mænd

Karakterbogen: Dansk nedtur over næsten hele linjen

Det var småt med lyspunkter på det danske hold i kampen mod Tyskland.

EM mænd

1. Niklas Landin 7

En fin præstation. Ikke på fantomniveau, men stærke betydende redninger, der hindrede tyskerne i at ’afgøre’ kampen tidligere. Landin var med til at skabe spænding og holde liv i den danske favoritstatus.

20. Kevin Møller U.b.

Flensburg-keeperen kom ikke på banen.

2. Alexander Lynggaard U.b.

Stregspilleren Kom for sjette gang slet ikke i aktion.

3. Mads Christiansen 02

Han blev ’offer’ for det taktiske greb, som landstræneren ville opnå ved at have en nyserbagkæde med formstærke Mads Mensah som højre back. Det virkede ikke rigtigt, og derfor burde Christiansen være kommet tilbage på sin plads med 5-8 minutter tilbage.

5. Mads Mensah 02

EM har været Mensahs turnering – men heri kan kampen mod Tyskland ikke medregnes. Han fik scoret et par mål, men hans vanlige gennembrudsspil gav tyskerne ikke plads til. Og det var tydeligt, at Mensah ikke befandt sig tilrette som højre back.

6. Casper U. Mortensen U.b.

Var kun kort tid på banen efter pausen, brændte en chance.

7. Anders Eggert 7

Var en lille stridsmand i forsvaret og billedet på optimisme i angrebet. Scorede 6 mål, det ene frækkere end det andet – og derfor var også ’synd’, at netop Eggert skulle brænde den chance, der til allersidst skulle have sikret Danmark muligheden for uafgjort.

11. Rasmus Lauge 02

Fik kun ganske kort tid på banen, og fik ikke sat noget aftryk. Blev kun brugt i forsvaret i knap seks minutter og kort i undertalsspil.

15. Jesper Nøddesbo 02

Kæmpede i forsvaret – og i angrebet for at skabe plads til bagskytterne. Men ikke med held. Og da han ikke kunne score i et tomt mål, var det nærmest billedet på den danske nedtur.

17. Lasse Svan 02

Fik scoret to mål, kæmpede i forsvaret – men som i de foregående kamp var det småt med både kontra- og fløjspil. Og så er der ikke meget at komme efter for Svan.

18. Hans Lindberg 02

Også han fik scoret to mål, det ene på et aggressivt initiativ med et ryk på tværs. Han ville vinde – men fik heller ingen bolde at arbejde med.

21. Henrik Møllgaard 00

Et brændt skud i kontrafasen, en udvisning – og ’ansat’ i et forsvar, der ikke fungerede i denne kamp. Det var ikke hans aften.

23. Henrik Toft 4

Kæmpede stærkt i forsvaret, men det hang ikke rigtigt sammen, og der opstod mange blottelser i midten og på back-opdækningen. Fik ikke mulighed for at markere sig i stregspillet.

24. Mikkel Hansen 7

Dansk topscorer med syv mål. Optrådte i en periode som playmaker – men fik ikke selv skabt det tempo og ’flow’ i spillet, han ofte selv efterlyser. Han befandt sig ikke godt i den offensive tyske opdækning, og det blev aldrig til noget effektivt samspil med stregen.

27. Michael Damgaard 02

Lavede tre mål – men brændte hele otte skud. Han blev kigget ud af den tyske målmand, og Damgaard havde ingen tålmodighed.

29. Peter Balling U.b.

Kom slet ikke på banen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce