Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

fjerdeplads. Norge kom flot tilbage i opgøret mod Kroatien og havde uafgjort 17-17 langt inde i anden halvleg. Men så trak Kroatien fra.
Foto: Alik Keplicz/AP

fjerdeplads. Norge kom flot tilbage i opgøret mod Kroatien og havde uafgjort 17-17 langt inde i anden halvleg. Men så trak Kroatien fra.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norge misser chancen for historisk EM-medalje

Kroatien løb fra nordmændene og vandt bronzekampen 31-24.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lykkedes ikke for Norges mænd at sikre sig landets første medalje nogensinde ved en slutrunde i håndbold, da holdet søndag mødte Kroatien i bronzekampen ved EM i Polen.

Takket være en stærk afslutning sikrede det kroatiske mandskab sig en 31-24-sejr.

Med sejren tager Kroatien endnu engang bronze med hjem fra en slutrunde, hvilket også lykkedes for kroaterne ved EM i 2012, OL i 2012 og ved VM i 2013.

Bronzemedaljen betyder også, at Kroatien sikrer sig adgang til VM i 2017.

Kom tilbage på 17-17

Det så ellers fint ud for nordmændene i de første minutter af kampen, hvor de to hold fulgtes ad frem til stillingen 6-6. Herefter gik i det i stå for træner Christian Berges mandskab, og Kroatien kunne med fem scoringer i træk sikre en føring på 11-6.

Læs også

Ved pausen var stillingen 15-11 til de kroatiske håndboldherrer.

I anden halvleg fik Norge for mere gang i maskinen og takket være en række store redninger fra målmand Ole Erevik kunne fløjspiller Kristian Bjørnsen gøre det til 17-17.

Tættere på kom Norge dog ikke, og et par norske udvisninger i slutfasen betød, at kroaterne pludselig kunne trække fra igen. Det endte dermed med kroatisk 31-24-sejr.

Positiv norsk slutrunde

Kroatiens fløjspiller Zlatko Horvat bidrog med otte scoringer, mens Norges dygtige playmaker Sander Sagosen blev norsk topscorer med fem mål.

Det var på forhånd en kæmpe overraskelse, at det norske mandskab havde fundet vej til semifinalen ved EM-slutrunden. Her mødte nordmændene Tyskland, hvor det blev til et nederlag i sidste sekund i forlænget spilletid.

Læs også

Kroatien var kvalificeret til semifinalen takket være en storsejr over værterne fra Polen i sidste kamp i mellemrunden. Spanien blev dog for stor en mundfuld i semifinalen.

Derfor mødes Spanien og Tyskland i EM-finalen, der spilles søndag klokken 17.30.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden