Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Europamestre. Tyskland vinder overraskende EM efter en sejr mod Spanien.
Foto: Alik Keplicz/AP

Europamestre. Tyskland vinder overraskende EM efter en sejr mod Spanien.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskland knuser Spanien og fuldfører EM-sensationen

Tyskland vinder EM i herrehåndbold efter en 24-17-sejr over Spanien i finalen. Det er anden gang, Tyskland vinder EM-trofæet.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En fremragende defensiv indsats var medvirkende til, at Tyskland slog Spanien 24-17 i finalen ved EM i Polen.

De tyske håndboldherrer sikrede sig søndag en overraskende guldmedalje ved EM-slutrunden i Polen, da holdet knuste Spanien med 24-17 i finalen.

Tyskland vinder dermed EM for anden gang, efter at holdet også vandt EM tilbage i 2004. Spanien har med nederlaget fortsat sit første europamesterskab til gode.

Undervejs i årets turnering har det ellers til tider virket helt utænkeligt, at Tyskland kunne gøre sig gældende. Holdet har nemlig spillet hele EM uden skadede profiler som stregspilleren Patrick Wiencek samt fløjene Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki.

Undervejs er bagspillerne Christian Dissinger og Steffen Weinhold ligeledes udgået med skader. Alligevel kunne Tyskland søndag altså lade sig hylde som europamestre.

Danske dommere i kampen

Fra starten af opgøret var der tænding på hos begge mandskaber, og der skulle også kun gå tre minutter, før spanierne indkasserede kampens første to minutters udvisning.

Læs også

Opgøret blev i øvrigt dømt af det danske dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding, der fik tildelt finalekampen efter det danske landsholds exit i mellemrunden.

De undertippede tyskere kom fantastisk fra start og var foran 7-2, da der var spillet et kvarter af kampen. Det spanske hold sjuskede i angrebsspillet og blev lukket ned af et velspillende tysk forsvar samt målmand Andreas Wolff.

Tyskland fik raget en del udvisninger til sig i første halvleg, men løste det fint ved at hive målmand Wolff ud af målet og bruge en ekstra markspiller i angrebet.

10-6 ved pausen

Samtidig fortsatte det ukoncentrerede spanske spil, og Tyskland kunne gå til pause med en føring på 10-6 efter en usædvanligt målfattig første halvleg.

Kampbilledet fortsatte i høj grad efter pausen, og kun Spaniens målmand Arpad Sterbik holdt forhåndsfavoritterne en smule inde i kampen.

Spanierne fandt dog aldrig nøglen til det tyske forsvar, og Andreas Wolff fortsatte storspillet i det tyske mål, hvor han endte med en imponerende redningsprocent på 48.

Dermed blev det til en overraskende tysk EM-triumf i en turnering, hvor favoritter som Frankrig, Danmark og Polen alle blev slået ud i mellemrunden.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden