PRESSEMØDE. Misinformation eller ej, så burde Jan Pytlick og landsholdet have vidst besked, erkender DHF-formand Per Bertelsen (th.).
Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

PRESSEMØDE. Misinformation eller ej, så burde Jan Pytlick og landsholdet have vidst besked, erkender DHF-formand Per Bertelsen (th.).

EM kvinder

DHF-boss om EM-farce: Det er vores ansvar

DHF ikke kan skubbe ansvaret videre, erkender formand Per Bertelsen.

EM kvinder

Formanden for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen, erkender, at forbundet ikke har været tilstrækkeligt opmærksom i sagen om antallet af VM-pladser, der er på spil ved EM i Serbien.

Den danske delegation har hele tiden troet, at der var tre pladser at spille om, og at Danmark dermed kunne kvalificere sig direkte til næste års VM ved at slå Rusland på lørdag i kampen om femtepladsen.

Det viste sig efter kampen mod Norge torsdag aften ikke at holde stik.

LÆS ARTIKEL

»Vi fralægger os ikke ansvaret. Vi kan ikke give det videre til andre. Vi har ikke været skarpe nok til at få stillet de spørgsmål«, siger Per Bertelsen på et pressemøde i Beograd.

Det er stabens opgave
»Jeg vil ikke bare pege fingre ad nogen. Når vi kommer hjem, vil vi kigge på det, sådan at staben omkring landsholdet altid har de 100 procent korrekte oplysninger, inden de går i gang«.

»Det troede vi også, vi havde her. Det har så bare ikke været tilfældet«, siger Per Bertelsen.

Årsagen til postyret er, at der tidligere har været tre VM-billetter, der skulle uddeles ved EM. Men på et møde i juni besluttede EHF at ændre det til to.

En lille sag på fem dages møde
Per Bertelsen var en af de tilstedeværende danskere på kongressen i Monaco, men husker ikke den regelændring.

»Jeg erindrer ikke, at jeg har fået de oplysninger dernede. Der hersker da ingen tvivl om, at vi har fået de oplysninger dernede, men det var ikke det, jeg havde fokus på i de fem dage, vi var dernede«.

»Det var en stor valgkongres, hvor der var fokus på rigtig mange ting. At det her så er smuttet i mit hoved, det kan jeg kun beklage«, siger Per Bertelsen.

Misinformation på teknisk møde

Siden sendte DHF tre mand af sted til et teknisk møde i den serbiske by Nis, umiddelbart inden slutrundens start.

Her mener den danske delegation, at den blev misinformeret af EHF.

»Det er en lortesag. Vi føler lidt, at DHF kommer i galgen for noget, vi ikke 100 procent selv er skyld i«, mener Per Bertelsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce