Slut. Den danske målmand Thomas Lillie stod en fantastisk kampmod Rusland i VM-kvartfinalen, meni den forlængede spilletid måtte han og resten af U20-landsholdet se sig slået.
Foto: Markku Ulander/AP (arkiv)

Slut. Den danske målmand Thomas Lillie stod en fantastisk kampmod Rusland i VM-kvartfinalen, meni den forlængede spilletid måtte han og resten af U20-landsholdet se sig slået.

Ishockey

44 sekunder og meget mere får landstræner til at gruble

Der er brug for flere træningssamlinger, hvis Danmark på sigt skal holde sig blandt de bedste lande i ungdomsishockey, mener U20-landstræner. Vi gør, hvad vi kan, siger ishockeyunionen.

Ishockey

Danmark i en VM-semifinale for U20-spillere. Det lyder næsten for godt til at være sandt – og er det vel egentlig også.

Sølle 44 sekunder manglede de danske talenter lørdag i at slå ishockeystormagten Rusland ud af VM, og i stedet måtte landstræner Olaf Eller og hans spillere se sig slået 4-3 i den forlængede spilletid.

»Den sidder sgu lidt i mig, må jeg erkende. For os havde den semifinale været en guldmedalje værd«, siger landstræneren.

Det er andet år i træk, at det danske U20-landshold har nået kvartfinalen ved VM, men – siger Olaf Eller – skal Danmark fortsat holde sig i A-gruppen på ungdomsniveau, kræver det flere træningssamlinger. Både for U16, U18 og U20.

»Det bekymrer mig, at vi før denne turnering i Finland havde 13 dage mindre end sidste år«, siger Olaf Eller, der noterer sig, at Danmark havde 46 samlingsdage før VM sidste år i Canada.

Det bekymrer mig, at vi før denne turnering i Finland havde 13 dage mindre end sidste år

»Vi kan se, at mange af de nationer, som vi sammenligner os med – Hviderusland, Norge, Schweiz og Tyskland – har langt flere samlinger. Og dermed har de også en bedre forberedelse til en VM-turnering, end vi har«, siger landstræneren, der dog også erkender, at Danmarks Ishockey Union (DIU) opererer i en anden økonomisk virkelighed end de andre nationer.

»Men vi må samtidig erkende, at vi i bedste fald bliver et elevatorhold mellem A- og B-gruppen, hvis vi ikke får flere dage sammen«, siger han.

Dermed kan det på sigt også ramme det danske seniorlandshold, der allerede er etableret som A-nation.

Dropper dyr tur over Atlanten

I DIU så direktør Ulrik Larsen også gerne flere samlinger for de bedste på ungdomsårgangene, men i unionen handler det grundlæggende om at få mest ud af hver eneste krone, siger han.

»Vi får en rigtig god støtte fra Team Danmark, så jeg synes ikke, at vi behøver at klage. Men jeg er da enig i, at det ville være en fordel med flere samlinger«, siger Ulrik Larsen.

I år modtager DIU 5,4 millioner kroner fra Team Danmark – omkring 400.000 kroner mere end sidste år.

»En af forklaringerne på, at vi har færre samlinger i år, er, at vi valgte at droppe sommertræningslejren i Nordamerika. Det er en besparelse på omkring en halv million. Og i lyset af at VM i år foregik i Finland, var der ikke samme idé i at sende holdet helt derover«, siger DIU-direktøren.

Unge ligaspillere for lette til VM

Han peger i stedet på, at det arbejde, der gøres i eliteklasserne i folkeskolen, og begrænsningen af udenlandske profiler i den hjemlige Metalliga er med til at løfte de unge spillere.

»Derfor mener jeg også, at der stadig er gode udviklingsmuligheder for de unge spillere. Dels kan flere af dem allerede klare sig i udlandet, men de, der i første omgang ikke kan det, har i stedet mulighed for at måle sig med de bedste i den danske liga«, siger Ulrik Larsen.

Og netop det er også Olaf Eller glad for:

»Der gøres et fantastisk stykke talentarbejde ude i klubberne. I år har vi måttet skille spillere fra, der gør sig på bedste niveau i den danske liga. Det fortæller, hvor stærkt VM-holdet er«.

Til april skal det næste kuld unge spillere til VM, når det gælder U18 i Grand Forks i USA.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce