Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fremgang. Det danske OL-håb Simone Tetsche Christensen har haft gavn af et ophold i USA i sin jagt på en billet til Rio.
Foto: (Arkiv) MARTIN LEHMANN

Fremgang. Det danske OL-håb Simone Tetsche Christensen har haft gavn af et ophold i USA i sin jagt på en billet til Rio.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund rykker tættere på OL i Rio

BMX-køreren Simone Tetsche Christensen scorede vigtige point med 4.-plads ved World Cup-stævne i Argentina.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Virkelig glad for præstationen – men også ærgerlig over at slutte ved foden af trappen til sejrspodiet.

Sådan havde hun det, Årets Fund i dansk idræt 2015, BMX-køreren og den jyske medicinstuderende Simone Tetsche Christensen, efter sæsonens første World Cup-løb, som blev afviklet i Santiago del Estero i Argentina.

Den 22-årige Simone Christensen sluttede på 4.-pladsen i Argentina, overhalet på finalens sidste meter af hollænderen Laura Smulders.

»Jeg var ellers på vej til min første podieplads i World Cup-serien«, beretter den unge dansker, som i 2015 vandt det europæiske OL-stævne – foruden EM-sølv og VM-bronze.

»Jeg fik en dårlig start i finalen, men kørte mig op, og efter det første sving lå jeg på tredjepladsen. Og den holdt jeg det meste af vejen, men lige før målstregen fik hollænderen presset sig forbi«.

Høster frugterne af USA-ophold

Simone Tetsche Christensen og et par andre danske BMX-kørere har ligget i træningslejr i Califonien i et par måneder, og det har den danske OL-kandidat og medaljehåb haft stort udbytte af

»Den første træning på supercrossbanen her i Argentina havde jeg i torsdags, og da kunne jeg rigtig mærke, hvor stor gavn jeg havde haft af at træne på de store hop på banen i Californien. Ja, det overraskede mig, hvor meget mere stabil på de store hop, jeg er blevet, så det var megafedt«, som hun udtrykker det.

Træningen i Argentina gik fint for Simone Tetsche, og det gjorde de tre kvalifikationsheat også: Hun vandt alle tre – og kvalificerede sig til selve World Cup-løbene som nr. 1 efter de otte kørere, der havde fået ’fribilletter’ gennem deres placeringer i sidste års løb på samme bane.

»Jeg kom i heat med Colombias OL-guldvinder fra 2012, Mariana Pajon, og 2015-verdensmesteren, Stefany Hernandez fra Venezuela. Stefany kom dog ikke til start på grund af et styrt dagen forinden, og det gav lidt mere plads på banen«, fortæller Simone Tetsche – der blev nr. 2 i heatet efter Mariana Pajon og kvalificerede sig til semifinalen.

»I det løb blev jeg placeret på bane 5, og da jeg havde nogle problemer med den noget stejlere startrampe, kom jeg ikke så godt af sted. Jeg fik dog hurtigt kørt ind på inderbanen, og da vi gik ud af det første sving, lå jeg på 3.-pladsen, og den placering bevarede jeg. Så var jeg i finalen, hvor jeg altså ikke kunne holde 3.-pladsen hele vejen«.

Bevæger sig mod OL-billet

Den endelige 4.-plads betyder, at den danske BMX-kører bevarer den samlede 8.-plads på kvalifikationsranglisten til OL.

LÆS OGSÅ:

Tanken om, at jeg nærmer mig World Cup-podiet og også samler gode point til OL, gør mig virkelig glad«, kommer det fra ostebyen Mammens førende idrætspersonlighed. Hendes næste World Cup-start er i Manchester om små to uger.

Løbet i Argentina vandtes af australieren Caroline Buchanan foran Mariana Pajon fra Colombia og altså hollænderen Laura Smulders.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden