Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
EUROPAMESTER. I sin første EM-finale løb Sara Slott Petersen først over stregen.
Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

EUROPAMESTER. I sin første EM-finale løb Sara Slott Petersen først over stregen.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sara Slott Petersen vinder unikt EM-guld

Hækkeløberen er den første danske kvindelige europamester nogensinde.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter at være blevet mor gjorde Sara Slott Petersen et formidabelt comeback med en fjerdeplads ved VM sidste år, men den bedrift blev overgået i dag ved europamesterskaberne i atletik.

Den 29-årige aarhusianer vandt i Amsterdam i overbevisende stil guld i 400 meter hækkeløb og blev dermed dansk atletiks første kvindelige europamester nogen sinde.

Med 55,12 sek. løb Sara Slott Petersen sit hurtigste i denne sæson, men hun var næsten et sekund langsommere end sin rekord fra VM-finalen, og hun var klart foran polakken Joanna Linkiewicz (55,33 sek.) og Lea Sprunger fra Schweiz (55.41 sek.).

To danskere i finalen

»Det er en underlig fornemmelse, når man kommer ud på den anden side, og det er lykkedes, for det er et kæmpe pres at gå ind til en konkurrence som favorit. Kikser man bare en hæk, så kan man ryge. Jeg havde svært ved at samle tankerne, og min opvarmning gik frygteligt. Jeg havde ondt alle steder og følte mig ude i tovene og var totalt nervøs«, sagde Sara Slott Petersen til DR3 om sin unikke bedrift.

Danmarks anden OL-deltager i disciplinen, Stina Troest, blev nummer 7 i finalen i 56,34 sek.

Medaljen er Danmarks 14. gennem tiderne ved EM i atletik, men Sara Slott Petersen er den blot tredje kvindelige medaljetager efter Annelise Damm Olsen (sølv i 800 meter løb i 1969) og Anne Iversen (bronze i højdespring i 1946).

Fjerde danske europamester

Danmark har tidligere haft tre europamestre i atletik: Niels Holst Sørensen (400 meter løb i 1946), Jesper Tørring (højdespring 1974) og Wilson Kipketer (800 meter løb 2002).

Sara Slott Petersen deltager ved EM for fjerde gang. Hun blev nummer 22 i 2010, nummer 9 i 2012 og i 2014 blev hun diskvalificeret i det indledende heat.

Ved OL i London nåede Sara Slott Petersen semifinalen, hvor 56,21 sek. rakte til en placering som nummer 19, men efter at have født i 2013 kom hun tilbage med et stærkt forbedret niveau og fik sit store gennembrud ved VM i Beijing.

I år løb hun sig til EM-favoritrollen ved lørdag aften at være den hurtigste i semifinalen med 55,59 sek., og den favoritværdighed levede hun fornemt op til i finalen.

OL-sølvvinderen kommer ikke med til Rio

Ved VM sidste år blev Sara Slott Petersen besejret af den forsvarende tjekkiske verdensmester Zuzana Hejnova samt amerikanerne Shamier Little og Cassandra Tate.

Amerikanerne er samtidig med EM i Amsterdam i gang med OL-udtagelsesstævnet i Eugene, Oregon, men finalen i 400 meter hækkeløb bliver uden VM-sølvvinderen Shamier Tate, der blev elimineret i semifinalen.

Shamier Tate løb godt nok på sjettebedste tid, men det var de fire bedste i hver semifinale, der gik videre, og med en femteplads i 55,64 sek. blev Little slået med 15 hundrededele af netop Cassandra Tate.

Hurtigst i semifinalerne var Dalilah Muhammad med 54,14 sek., Sydney McLaughlin med 55,23 sek. og Autumne Franklin med 55,40 sek.

Hurtigere end verdensmesteren i 2016

Verdensmesteren Hejnova stillede ikke op ved EM, men er også udtaget til OL, hvor hun for fire år siden vandt bronze. Tjekken har i 2016 løbet 55,69 sek. som sin bedste tid, men Sara Slott Petersen er naturligvis klar over, at alt i denne sæson er baseret på OL.

»Min ambition er stadig at komme i en finale og stå i en bane, hvor jeg kan gøre noget. Forholdene i dag var meget vanskelige, så jeg er godt klar over, at tiden slet ikke ville række til noget ved OL, men i dag handlede det om en medalje, ikke om tiden, og min form er til meget mere«, sagde Sara Slott Petersen til DR3.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden