Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Afbud. Jordan Spieth håber at spille ved OL, men det bliver ikke i Rio.
Foto: Ben Curtis/AP

Afbud. Jordan Spieth håber at spille ved OL, men det bliver ikke i Rio.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Golfens topfolk frygter for sportens OL-fremtid

De mange afbud til turnering i Rio kan få konsekvenser fremover.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et af Jordan Spieths største ønsker er at deltage i deltage i de olympiske lege med åbningsceremoni, nationalmelodi, medaljer og hele pibetøjet.

Det paradoksale er i den forbindelse, at verdens tredjebedste golfspiller i allersidste øjeblik alligevel har valgt at melde fra til netop OL i Rio de Janeiro, hvor golf for første gang siden 1904 er på programmet.

Ifølge Spieth var afbuddet også en af de sværeste beslutninger, han har skullet træffe i sit snart 23-årige liv.

»Det var noget, jeg måtte kæmpe med, og jeg vejede for og imod indtil beslutningen skulle falde i går«, siger Jordan Spieth ifølge Reuters på en pressekonference som optakt til British Open, der starter på Royal Troon torsdag.

Spieth afviser, at frygten for at blive smittet med zikavirus skulle være den primære årsag til hans afbud.

»Det er jer (pressen, red.), der har tolket det på den måde uden at jeg har sagt det. Det er bekymringer for helbredet som sådan, og jeg måtte veje risici op mod chancen for at vinde«, siger Spieth.

Den amerikanske stjernespiller satser på at vende stærkt tilbage om fire år, når Tokyo er vært for de olympiske lege, for han tror på hele ideen om golf som en del af OL.

»Det bliver svært for mig at se åbningsceremonien og se mine kolleger spille om guldet. Men jeg vil have som mål at være med i Tokyo i 2020, og jeg vil gøre det til et væsentligt mål«, siger Jordan Spieth på pressemødet.

Spieth er blot den seneste i rækken af verdens bedste golfspillere, der har meldt afbud til OL i Rio, og det har givet golfen et skår i glæden over at være tilbage ved OL efter 112 års fravær.

»Det er skuffende, at så mange af mændene har meldt fra. Der er ingen tvivl om, at afbuddene ikke har sat golfsporten i det bedste lys, og det må vi bare acceptere. Personligt synes jeg, det er en overreaktion«, siger præsidenten for Den Internationale Golfunion, Peter Dawson, til The Telegraph med henvisning til at de fleste afbud er begrundet med frygten for at blive smittet med zikavirus.

Han glæder sig til gengæld over, at alle de bedste kvindelige golfspillere er med i Rio.

Golf er sikret en plads ved OL i Rio og er igen på programmet om fire år i Tokyo. Men derefter skal Den Internationale Olympiske Komité evaluere golfsportens placering på programmet, og den negative indstilling fra de absolut bedste til at spille ved OL, kan, frygter nogle, blive begyndelsen til enden for golfens olympiske status.

»Jeg håber, at topspillerne vil støtte den olympiske golf, når vi kommer til 2020. Jeg tror, det er vigtigt, de gør det. Det er den bedste og største mulighed, vi har for at vise vores sport frem og få den til at vokse. Og vi har brug for at få golfen til at vokse. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre måde for spillerne til at give noget tilbage til golfen end at støtte den olympiske golf«, siger Peter Dawson til The Telegraph.

Til det projekt skal Peter Dawson dog ikke regne med støtte fra den tidligere verdensetter, nordireren Rory McIlroy, der ikke er den store tilhænger af golf på det olympiske program.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Han føler heller ikke, han skylder sporten noget i den forbindelse.

»Jeg begyndte ikke at spille golf for at få sporten til at vokse. Jeg begyndte at spille golf for at vinde mesterskaber og majors. Lige pludselig når du så til et punkt, hvor du har et ansvar for at få sporten til at vokse, og det forstår jeg godt. Men det var ikke derfor, jeg begyndte at spille golf«, siger Rory McIlroy ifølge Reuters.

Nordireren tilføjer, at han da skal se OL på tv, men formentlig ikke golf.

»Jeg vil følge med i atletik, svømning, udspring, de ting, der betyder noget«, lyder det fra McIroy ifølge Reuters

IOC afviser Zika-frygt

IOC har flere gange med verdenssundhedsorganisationen WHO som kilde afvist, at der skulle være nogen grund til at blive hjemme fra Rio på grund af frygten for at blive smittet med zikavirus.

Og den tråd tager Peter Dawson op, fordi Rory McIlroy, Jason Day og Dustin Johnson alle har begrundet deres afbud til OL med frygten for at blive smittet med zikavirussen.

»Vi har haft greenkeepers til at arbejde dag og nat på banen i Rio de seneste seks måneder. Og de står altså op endnu. Jeg er bekymret for, at hele zika-situationen er blevet pisket ud af proportioner«, siger Peter Dawson til The Guardian.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mange mener da også, at topspillerne bare bruger frygten for den meget omtalte zikavirus som en undskyldning for at blive væk på grund af et i forvejen sammenpresset program, og Zach Johnson er da også klar i spyttet omkring sit afbud.

»Med al respekt for OL, så vil jeg altså hellere spille Ryder Cup. Jeg ved ikke, om golf skal være på det olympiske program. Jeg drømte ikke om at vinde olympisk guld, da jeg var knægt«, har den amerikanske stjerne sagt.

De bedste spillere er i disse dage samlet for at spille British Open, om to uger gælder det PGA Championship, yderligere to uger senere gælder det OL og ind imellem er der en række mindre turneringer. Og efter OL er planlagt yderligere turneringer kulminerende med Ryder Cup - den prestigefulde kamp mellem Europa og USA - sidst i september.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden