Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Overarbejde. Den olympiske by er langt fra færdig, selv om der er under to uger til åbningen af legene.
Foto: Leo Correa/AP

Overarbejde. Den olympiske by er langt fra færdig, selv om der er under to uger til åbningen af legene.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sportsfolkenes ufærdige OL-boliger flyder med affald

De olympiske atleter strømmer til Rio, mens deres boliger er langt fra færdige.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Atleter fra hele verden, der i næste uge skal dyste om medaljer ved de olympiske lege, er begyndt at strømme til Rio de Janeiro. Men arrangørerne af gigantstævnet er langt fra klar til invasionen af de op mod 11.000 sportsfolk, og det er især indkvarteringen, det kniber med.

Ifølge The Guardian har kun 19 af de i alt 31 bygninger, der skal huse de mange atleter, bestået den omfattende sikkerhedstest, og der er store problemer med elektricitet, vand og de sanitære installationer.

Flere delegationer som Australien, Argentina, Holland og Italien har klaget over forholdene med vand på gulvene, huller i vægge og loft, manglende elevatordrift i de 17 etager høje bygninger og mug på værelserne.

Det flyder med affald fra håndværkerne, og da toiletterne for nylig skulle stresstestes ved at skylle dem alle ud samtidig, strømmede vandet ned ad væggene.

Arrangørerne anerkender problemerne, men dog ikke i det omfang, som flere af delegationerne melder om.

For at få arbejdet speedet op, knokler 630 mennesker ifølge arrangørerne nu døgnet rundt, så alt kan stå klart i løbet af de næste dage.

»Alt skulle have været testet for lang tid siden. Men nu er problemet der, og det er vores opgave, at løse det så hurtigt som muligt, så alt er sikkert«, siger Mário Andrada, talsmand for Rio 2016, til The Guardian.

Den danske delegationsledelse er også ankommet til Rio de Janeiro, og chef de mission Morten Rodtwitt bruger sammen med resten af staben masser af tid på at sikre de danske atleter optimale forhold.

»Situationen er ikke optimal. Det er der ingen grund til at lægge skjul på. Det er mange fejl og mangler, og der udestår meget arbejde endnu. Det er ikke et dansk problem, men et problem som alle de andre nationer i OL-byen også er ramt af«, siger Morten Rodtwitt i en pressemeddelelse.

Den danske delegation prøver at få tingene til at fungere så godt som muligt inden de 126 danske sportsfolk ankommer i stedet for at bruge kræfterne på at brokke sig.

»Det er alle lande uden undtagelse, som er ramt af disse udfordringer, og stemningen er ikke super god i OL-byen. Men dem, der kommer bedst ud af det, er de lande som bruger kræfterne på at samarbejde og finde løsninger og på få det hele til at fungere under vanskelige omstændigheder. Når atleterne og resten af staben kommer, så står vi sammen som et hold og hjælper hinanden, når vi møder problemer«, siger den danske chef de mission.

Når legene er færdige 21. august er det meningen, at den olympiske by skal omdannes til almindelige lejligheder, men også her er brasilianerne løbet ind i problemer.

Lejlighederne er udbudt til salg for en pris på ca. 3 millioner kroner, men foreløbig er blot 240 af de i alt 3.604 lejligheder solgt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden