1-0. Svenskerne fik god hjælp til sejrsmålet af Sydafrikas målvogter.
Foto: Leo Correa/AP

1-0. Svenskerne fik god hjælp til sejrsmålet af Sydafrikas målvogter.

OL 2016

Tyvstart: OL åbner med keeperkiks og svensk sejr

Sverige sejrede i kvindernes OL-fodboldturnering med 1-0 over Sydafrika.

OL 2016

Så er OL i gang.

Fodboldkvinderne fra Sverige og Sydafrika tyvstartede onsdag aften de massive begivenheder i den brasilianske millionby Rio de Janeiro med et møde på arenaen opkaldt efter den korruptionsdømte, vanærede og nu afdøde tidligere Fifa-boss João Havelange.

De svenske kvinder - nr. 6 på Fifa's verdensrangliste - var klare favoritter og dominerede mod afrikanerne, men måtte vente helt frem til et kvarter før tid med at sikre sig sejren. Her gik den ellers velspillende sydafrikanske keeper Roxanne Barker i løbet af ganske få sekunder to gange galt af bolden, hvilket sendte Nilla Fischer i rollen som matchvinder tæt under mål.

Gruppe E-kampen, der blev indledt i en truende spøgelseskulisse med kun ganske få tusinde fans på det 50.000 pladser store stadion, sluttede dermed med en svensk 1-0-sejr.

Foto: Leo Correa/AP

Undervejs i 2. halvleg bedrede tilskuertallet sig, da tilhængere fra værtsnationen og Kina (kampstart kl. 21) så småt begyndte at indfinde sig. Men OL-fodboldturneringen har - som mange andre idrætsgrene - på forhånd været svær at sælge billetter til.

70 procent af de i alt ca. 6 millioner OL-billetter er solgt. Af de næsten 2 millioner usolgte billetter er knap 750.000 til fodbold.

USA's verdensmestre, der i de fem OL-turneringer, der tidligere er blevet afviklet, har 4 guld og 1 sølv på kontoen, er den helt store favorit i kvindernes turnering.

Amerikanerne spiller i gruppe G med New Zealand, Frankrig og Colombia, mens Tysklands europamestre er i gruppe F med Zimbabwe, Canada og Australien.

Mændenes fodboldturnering indledes torsdag med Danmarks kamp mod Irak kl. 18.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden