Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Wauw! Michael Phelps jubler, efter at han har sikret sin guldmedalje nummer 19 gennem tiderne. Denne gang som en del af USA's hold i 4-100 meter fri.
Foto: Martin Meissner/AP

Wauw! Michael Phelps jubler, efter at han har sikret sin guldmedalje nummer 19 gennem tiderne. Denne gang som en del af USA's hold i 4-100 meter fri.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svømmehåbene blegner på den vildeste rekordaften

Michael Phelps og tre verdensrekorder overstrålede den danske indsats

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvfølgelig kan det nås endnu, men forhåbningerne om en bragende dansk hærgen i det olympiske bassin virker allerede efter to dages konkurrencer noget klorafblegede.

Alligevel bliver de olympiske konkurrencerne i Olympic Aquatic Stadium mindeværdige, for hvad der endnu ikke er lykkedes for de danske svømmere, har sportens ypperste aktører formået i betagende grad. I nat blev der således sat yderligere tre verdensrekorder, inden alle tiders vildeste olympiske rekord blev forbedret med endnu en guldmedalje til Michael Phelps.

I den sammenhæng kan en finaleplads med 6.-bedste tid til Mie Ø. Nielsen virke helt banalt, men det var ikke desto mindre dagens største danske opmuntring.

Mie Ø. Nielsen kiksede sin vending i semifinalen i 100 meter rygcrawl, så med et optimalt løb i mandagens finale er der stadig en chance for at medaljehåbet kan indfries, men det skal ske fra bane 7 i en vanvittig tæt finale, hvor 49 hundrededele sekund skiller de otte finalister.

»Jeg føler stadig, at jeg har mere at give af. Jeg nåede ikke den fart, jeg gerne vil have, så jeg skal analysere det og se, om jeg kan gøre det bedre i morgen. Jeg skal have en god nats søvn og have en masse at spise, så jeg har endnu mere at give af i finalen«, sagde Mie Ø. Nielsen.

Mie Ø. Nielsen svømmede i semifinalen på 59,18 sek., hvilket er mindre end et halvt sekund fra hendes nordiske rekord på 58,73 sek. fra EM i London i maj, som ingen formåede at være hurtigere end i nattens semifinale.

Jeanette Ottesen gik helt ned til sidst

Medaljedrømmen blegnede derimod for Jeanette Ottesen, der troede på karrierens første olympiske gevinst i 100 meter butterfly, men da afgørelsen skulle falde på de sidste 25 meter skete der bare ikke noget, som hun forklarer.

Jeanette Ottesen vendte som nummer to efter 50 meter, ganske som hendes stil og speed foreskriver, men så ...

Det må være min gamle krop

Det endte med en ottendeplads, som nok kunne afstedkomme en sjov bemærkning i relation til hendes navn, men den må vente til skuffelsen har lagt sig.

Jeanette Ottesen optrådte dog forholdsvis afklaret, da hun efter de første reaktioner foran tv-kameraerne nåede den skrivende presse i mixed zone.

»Det føltes fint. Jeg havde en god opvarmning, var glad og glædede mig, og det føltes fint de første 50 meter, men da jeg skulle skifte gear de sidste 25 meter, som jeg har kunnet hele sæsonen, skete der bare ikke noget. Det må være min gamle krop«, sagde Jeanette Ottesen med den smule overskud, der kunne klemmes ud gennem den uundgåelige skuffelse.

»Jeg bliver nødt til at sige til mig selv, at det bare er sport, og at min familie stadig elsker mig, og så har jeg stadig en del starter, som jeg må prøve at få det bedste ud af«, sagde Jeanette Ottesen, der også skal svømme 100 og 50 meter fri samt 4x100 meter medley.

Rikke Møller Pedersen tabte til dopingspøgelse

Også Rikke Møller Pedersen har flere løb og var fortrøstningsfuld efter en 10.-plads i 100 meter brystsvømning, hvor hun groft sagt mistede finalepladsen til et dopingspøgelse og en hundrededel sekund.

Yulija Efimova kom nemlig i sidste øjeblik ind fra højre på nåde fra Cas, efter at have været udelukket af Fina, og russeren snuppede en finaleplads med næsthurtigste tid, mens svenskeren Jennie Johansson med 1.07,06 min. var en hundrededel sekund hurtigere end Rikke Møller Pedersen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

OVERBLIK

Anderledes fart over feltet var der, da Sarah Sjöström i 100 meter butterfly, briten Adam Peaty for anden gang i 100 meter brystsvømning og den knusende overlegne amerikaner Katie Ledecky i 400 meter fri satte OL-stævnets verdensrekorder nummer fire, fem og seks.

De forbedrede alle deres egne rekorder, hvilket også var tilfældet, da allerede legendariske Michael Phelps lagde endnu et lag på sin i forvejen vanvittige meritliste.

Phelps svømmede andenturen USA’s holdkap i 4x100 meter fri, der holdt Frankrig bag sig og gav USA nattens anden guldmedalje i svømning efter Katie Ledecky.

Dermed har alle tiders mest vindende deltager en samling på 19 guldmedaljer og i alt 23 medaljer – og mandag tager Michael Phelps så hul på sine individuelle konkurrencer i 200 meter butterfly, hvor en af hans konkurrenter er den danske EM-sølvvinder Viktor Bromer.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden