OL. Det danske hold i forfølgelsesløb, Lasse Norman Hansen, Mathias Møller Nielsen, Casper Phillip Pedersen og Rasmus Christian Quaade, dog fotograferet ved EM i Schweiz.
Foto: Anthony Anex (arkiv)/AP

OL. Det danske hold i forfølgelsesløb, Lasse Norman Hansen, Mathias Møller Nielsen, Casper Phillip Pedersen og Rasmus Christian Quaade, dog fotograferet ved EM i Schweiz.

OL 2016

Guld-Lasse trampede kammeraterne rundt i olympisk supertid

Bomstærke Lasse Norman Hansen tog de tre sidste omgange for velsmurt forfølgelseshold

OL 2016

Det danske 4000 meterhold i forfølgelsesløb tændte for alvor medaljehåbet, da det på den olympiske velodrom i Rio de Janeiro kørte en fremragende tid i kvalifikationen.

På den ellers lidt langsomme bane i Rio de Janeiro tilbagelagde danskerne distancen i 3.55,396 minutter - under et halvt sekund fra den danske rekord - hvilket rakte til en andenplads i kvalifikationen. Kun overgået af de altid suveræne briter, der med Bradley Wiggins på holdet var blot 0,3 sekund fra deres egen verdensrekord.

LÆS OGSÅ

»Vi timer løbet helt, som vi skulle. Jeg havde ret meget overskud til sidst, mens de andre var ved at være lidt flade, så jeg tog lige en lidt lang føring til sidst«, sagde Lasse Norman Hansen, der helt præcis måtte tage fronten de sidste tre omgange – ganske imponerende af fynboen, der ud over 4000 meterholdet også har en olympisk guldmedalje at forsvare i omnium senere under legene.

Bekræfter den gode form

At Lasse Norman Hansens form er god, kunne holdkammeraten Casper Folsach bekræfte. Det var ham, der sad på hans hjul i de tre omgange.

»Ja, han er stærk. Jeg måtte råbe ’fortsæt’ og ’lang’ et par gange, for vi var flade til slut«, sagde Folsach.

Ud over Lasse Norman Hansen og Casper Folsach består holdet af de to teenagere Niklas Larsen og Frederik R. Madsen.

Tiden betyder, at det danske hold nu møder Australien, der var 0,3 sekund langsommere end danskerne, i kampen om at komme i finalen. Her venter urørlige Storbritannien formentlig.

Sigter mod dansk rekord

Den guldfinale vil holdet gerne i, men først skal australierne lige slås.

»Vi har nogle ting, som vi kan justere. Men det har Australien sikkert også. Det bliver uhyggelig tæt, men jeg glæder mig allermest over, at holdet er præcis, hvor det skal være«, sagde landstræner Casper Jørgensen, der først skulle analysere løbet, før han ville tage stilling til, om han vil skifte reserven Rasmus Quaade ind for at finde endnu mere fart.

»Jeg synes ikke, at der er grund til andet end optimisme. Der er ikke noget, der er vundet endnu, men vi ligger i den position, som vi gerne vil«, sagde Casper Jørgensen, der også var overbevist om, at den danske rekord på 3.54,960 falder i semifinalen.

Den bliver kørt 21.52 dansk tid.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden