Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
David Goldman/AP
Foto: David Goldman/AP

Mobot. Mo Farah lavede sin signatur-sejrspositur efter guldet på 10.000 meter.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Farah overvinder styrt og vinder overlegent guld

Briter vinder tre medaljer, men aftenen bliver knap så gylden som i London.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For fire år siden havde Storbritannien en gylden lørdag aften, da Mo Farah, Greg Rutherford og Jessica Ennis inden for få timer vandt guldmedaljer foran et begejstret hjemmepublikum i London.

De samme tre atleter havde muligheden for at gentage kunststykket, da der for alvor blev skruet op for atletikkonkurrencerne på det olympiske stadion i Rio de Janeiro.

De tre superstjerner stod for presset og vandt igen tre medaljer, men to af dem var ikke af fineste karat.

Bedst klarede langdistanceløberen Mo Farah sig på 10.000 meter. Den kronragede somaliskfødte atlet er kommet til Rio for at kopiere legendariske Lasse Virén bedrift fra 1970’erne, hvor finnen vandt guld på 5.000 og 10.000 meter ved to lege i træk.

Farahs totrinsraket fik en flyvende start, selv om han var lidt i problemer undervejs og ved omkring 4.000 meter måtte en tur i dørken, da han blev trådt i hælen.

Briten kom dog hurtigt op, og kontrollerede siden løbet. På opløbsstrækningen satte han sin uimodståelige slutspurt ind, og lod konkurrenterne slås om de sekundære placeringer.

I kvindernes syvkamp drømte den forsvarende mester Jessica Ennis, der siden OL i London har fået tilføjet Hill til sit efternavn, om at passere drømmegrænsen på 7.000 point.

Den 30-årige brite var på guldkurs efter de første tre konkurrencer, men på andendagen blev hun overhalet af den 21-årige belgier Naffisatou Thiam. Den unge belgier afleverede et godt stød, da hun satte personlig rekord i spydkast, og selv om Ennis-Hill vandt den afsluttende 800 meter, var det ikke nok til at genvinde føringen.

Kirsty Wigglesworth/AP
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Naffisatou Thiam vandt guld med et forspring på 35 point, men Jessica Ennis-Hill vandt sølv. Der var bronze til en anden af forhåndensfavoritterne, Brianne Theisen Eaton fra Canada.

Naffisatou Thiam samlede score endte på 6.810, hvilket var lig med belgisk rekord, og Jessica Ennis-Hill præsterede med 6.775 point det bedste i denne sæson, hvor hun har været plaget af skader.

I længdespring var Greg Rutherford forsvarende mester, men effer seks spring måttte han konstatere. At gulket fra London var byttet ud med bronze.

Rutherford tog ellers føringen med et tredje spring på 8,22 meter, og det var indledningen til at kæmpe drama, der først blev afgjort i sidste runde. I næstsidste runde sprang Luvo Manyonga 8,37 meter, og det troede de fleste ville række til en guldmedalje.

Men med en kraftpræstation overgik Jeff Henderson sydafrikaneren med en enkelt centimeter med sit sidste spring, og dermed kunne amerikaneren sætte ud på æresrunden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden