Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
TYCHO GREGERS
Foto: TYCHO GREGERS
OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprinsen går forgæves efter dansk kajakmedalje

René Holten Poulsen røg ind i søgræs og blev nummer 6 i 1.000 meter enerkajak.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skuffelsen var til at tage og føle på, da kajakroeren René Holten Poulsen, en af de største forhåndsfavoritter til en olympiske medalje, var kravlet på land og forsøgte at finde forklaringer på den skuffende 6. plads.

Midt i udredningerne og sygdom i dagene op til finalen og søgræs, der gjorde kajakken tung og vanskelig at få fart i, stoppede den 27-årige atlet midt i en sætning.

»Nu står vi her og kan se, at det er kronprins Frederik, der skal overrække medaljer. De havde nok regnet med, at jeg tog en medalje eller vandt. Nå«, lyder det med en blanding af resignation og kulsort humor fra René Holten Poulsen

Som regerende verdensmester i 1.000 meter enerkajak var Holten Poulsen i Danmarks Idrætsforbund anset som en mand, der kunne hive metal med hjem fra Rio, men missionen mislykkedes, og det var der flere forklaringer på.

En småsyg René Holten Poulsen havde kvalificeret sig til finalen på yderste mandat, og han var derfor sendt ud på bane 1, hvilket skulle vise sig at have fatale konsekvenser for medaljekampen.

»Der er en masse blade og græs derude nu, og jeg havde 200 meter, hvor jeg prøvede at holde båden i gang uden at få alt for meget på. Jeg måtte hoppe flere gange for at få det af. Det er ligesom at spænde en trailer efter en bil og konkurrere med samme bil uden en trailer på«, siger René Holten Poulsen.

Danskerens normalt hårdeste rivaler, den tyske veteran Max Hoff, og den portugisiske europamester Fernando Pimenta havde også et problemfyldt løb, og de sluttede som henholdsvis nr. 7 og 5.

»Der er kun en tidligere podiedeltager i top 3, og han ligger inde på bane 8. Så må du vurdere, om det er et normalt løb. Det synes jeg måske ikke det er, når der kun er en af de normale favoritter, der går på podiet. Vi bliver skyllet ud af feltet, men hvad skal vi gøre«, spørger René Holten Poulsen.

Den 27-årige dansker vidste godt, at forholdene på Lagoa-søen kunne være vanskelige, for det oplevede han i forbindelse med et løb sidste år.

»Du håber bare, det ikke er dig, det går ud over. Jeg gjorde mit bedste, og det er da rart vide, når jeg går herfra, at jeg gjorde, hvad jeg kunne. Jeg roede hvad jeg kunne til målstregen«, understreger René Holten Poulsen.

Frustrationerne over de udefrakommende omstændigheder, der får så stor indflydelse på finaleløbet, har René Holten Poulsen svært ved at slippe. Det er fire års arbejde, der skulle kulminere i Rio, og selv om han ikke synes, det er spildt arbejde, gør 6. pladsen ondt alligevel.

»Jeg græder ikke endnu, men jeg skal nok komme til at græde senere eller i hvert fald ærgre mig. Der er så mange ting, jeg ikke selv har kunnet afgøre«, siger han.

Om det bliver til en 4. tur i den olympiske manege ved René Holten Poulsen endnu ikke.

»Det er lige omkring 8 minutter siden, jeg kom ind, og jeg kan jo ikke stå og sige, om det er helt vildt fedt at ro om fire år. Det kan være jeg ror et år mere, det kan være jeg ror 10 år mere. Hvad ved jeg«, lyder det fra René Holten Poulsen.

TYCHO GREGERS
Foto: TYCHO GREGERS

René Holten Poulsen var allerede pessimistisk efter semifinalen, hvor han med en 4. plads kvalificerede sig til OL-finalen på yderste mandat.

Sygdom havde gjort ham småsløj, og på det tidspunkt troede den danske kajakroer heller ikke på medalje.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Allerede i 2008 fik René Holten Poulsen sit gennembrud i olympisk sammenhæng, da han sammen med Kim Wraae Knudsen vandt sølv i toerkajak ved legene i Beijing.

Siden har han koncentreret sig om enerkajak og blandt andet vundet VM på 1.000 meter to gange senest sidste år.

Ved De Olympiske Lege for fire år siden stillede René Holten Poulsen op i både firerkajak og enerkajak. I begge klasser nåede han finalen, men det blev ikke til medaljer. Bedst gik det i enerkajakken, hvor René Holten landede på 4. pladsen lige udenfor medaljerækken.

Siden er hans status i det danske idrætsmiljø steget til nye højder, og han blev for sine præstationer sidste år kåret til Årets Sportsnavn i Danmark.

Guldet i Rio blev vundet af spanieren Marcus Walz.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden