Udspillet. Viktor Axelsen havde ikke en chance mod kinesiske Chen Long, der sikkert vandt OL-semifinalen.
Foto: JENS DRESLING

Udspillet. Viktor Axelsen havde ikke en chance mod kinesiske Chen Long, der sikkert vandt OL-semifinalen.

OL 2016

Talentfuld fjerboldsbetvinger havner i bronzedyst

I to sæt tabte Viktor Axelsen klart sin semifinale ved OL og skal møde superkineser i kampen om bronze.

OL 2016

Den lange dansker var åbenlyst irriteret. Med rynkede øjenbryn og et lille grynt stirrede Viktor Axelsen vantro på fjerbolden, der lå på den helt forkerte side af den grønne banes hvide streger.

Det var sidst i første sæt af dagens OL-semifinale mod den stærke kineser Chen Long, og danskeren havde alt for ofte smashet langt ud af banen – eller spillet direkte i nettet, fordi han mod så god en modstander var nødt til at presse alle slag til det yderste.

Læs også

Sådan blev det ved. Den sidste præcision manglede. Så efter en god start på kampen tabte Viktor Axelsen klart i to sæt med cifrene 21-14, 21-15. Dermed skal den bare 22-årige danske fjerboldsbetvinger spille olympisk bronzekamp i morgen 13.30, dansk tid, hvor talentet skal op imod alle tiders måske nok bedste spiller – superkineseren Lin Dan, der i en fantastisk og medrivende semifinale tabte snævert til verdensetteren, Lee Chong Wei fra Malaysia.

Stejle smash og netspil

Efter gårsdagens sølvmedalje til Danmarks damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er der altså fortsat mulighed for, at dansk badminton tager to medaljer med hjem fra legene i Rio de Janeiro.

Det bliver selvfølgelig svært mod Lin Dan, men historisk set har Viktor Axelsen trods alt et bedre tag på ham end Chen Long. Før dagens semifinale vidste danskeren godt, at det ville blive yderst svært – otte gange havde han mødt den kinesiske superstjerne, og kun en enkelt gang var det blevet til sejr over verdensranglistens aktuelle nummer to.

Læs også

»Det er meget svært. Han er nok den, der skal stride hårdest for at komme videre, men hvis han kan holde fast i sit gode netspil, har han en udmærket chance, fordi han også har de der gode stejle smash, som Chen Long ikke kan lide«, sagde Poul-Erik Høyer, præsident for Det Internationale Badmintonforbund (BWF) og Danmarks eneste olympiske guldvinder i ketsjerkampen inden semifinalen.

Chen Long dominerede andet sæt

Netop den stejle smash viste Viktor Axelsen flot frem i dystens første duel. I det hele taget startede danskeren bedst og førte på et tidspunkt 11-9 i første sæt, før Chen Long kom ind i en fantastisk stime og vandt 21-14. Mens den 22-årge fynbo ærgrede sig over egne fejl.

I andet sæt var kineseren konstant et skridt foran, og selv om Axelsen et par gange var ved at indhente modstanderen, var der aldrig den store tvivl om resultatet. 21-15 vandt Chen Long sættet.

Danskeren var seedet som nummer fire i herresinglernes olympiske badmintonturnering, og det har han altså allerede levet op til. Men han vil selvfølgelig gå efter at springe rammerne og tage bronzen, når han i morgen møder fænomenet Lin Dan.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden