øv. Viktor Axelsen ærgrer sig over, at han ikke ydede Chen Long bedre modstand i OL-semifinalen. Foto: Jens Dresling
Foto: DRESLING JENS

øv. Viktor Axelsen ærgrer sig over, at han ikke ydede Chen Long bedre modstand i OL-semifinalen. Foto: Jens Dresling

OL 2016

Axelsen ønsker sig hukommelsesbesvær før bronzekamp: »Det er min finale«

Efter et klart nederlag skal Viktor Axelsen på rekordtid rejse sig til en OL-bronzedyst, der oftest er svær for danskerne.

OL 2016

Egentlig ville Viktor Axelsen helst bare videre. Væk fra den store badmintonhal med det skrigorange gulv, væk fra det klare semifinalenederlag til Chen Long i den olympiske badmintonturnering, væk fra horden af journalister, kinesiske som danske – så han kunne være lidt alene med skuffelsen. Koble af og bearbejde den.

Danmarks talentfulde fjerboldbetvinger var åbenlyst irriteret, da det fredag stod klart, at han kiksede muligheden for at nå OL-finalen. Men de forbandede pligter kaldte.

»Jeg har viet hele mit liv til sporten, og når det så ikke rigtig lykkes... Ja, så er det noget pis«, sagde Viktor Axelsen, der efter 1 minut og 46 sekunders danske spørgsmål og svar endelig smuttede.

Skuffelsen

I semifinalen var han aldrig rigtig i nærheden af at udfordre verdensmesteren Chen Long, der vandt 21-14, 21-15.

»Jeg er skuffet over mig selv, men... Altså, jeg skulle have spillet langt bedre for at have en chance«, sagde den 22-årige fynbo.

Men den skuffelse er han nødt til hurtigt at lægge fra sig. Klokken 13.30 i dag, dansk tid – mindre end et døgn efter nederlaget – skal han spille bronzekamp mod alle tiders måske nok bedste badmintonspiller: superkineseren Lin Dan, der i en fantastisk semifinale tabte snævert til verdensetteren, Lee Chong Wei fra Malaysia, i tre sæt.

»Jeg glæder mig til at møde Lin Dan. Han har spillet rigtig godt, men han må også være ret skuffet. Nu må jeg prøve at se, om ikke jeg for en gangs skyld kan have en kort hukommelse, så jeg kan hive fat i mig selv og få en rigtig god kamp. Det er min finale«, sagde Viktor Axelsen, der efter damedoublens sølv torsdag kan sikre Badminton Danmark den anden OL-medalje i Brasilien.

Bronzeforbandelsen

Olympiske bronzekampe har ellers udviklet sig til lidt af et dansk kompleks. Otte gange har rødhvide badmintonspillere spillet om tredjepladsen, og kun to gange har de vundet. Den ene gang var det en dyst mellem to hold af danskere, den anden gang var ved legene i London for fire år siden, da Joachim Fischer og Christinna Pedersen blev Danmarks første ketsjerkæmpere til at vinde bronze over udlændinge.

Normalt er der ikke kampe om tredjepladsen i badminton, og det er det, der gør det så vanskeligt, mener landstræner Lars Uhre.

»En bronzedyst er svær, fordi den kommer lige oven på en stor skuffelse. Normalt har spillerne en lille uge til næste turnering, så der er god tid til at rejse sig efter et nederlag«, siger han.

I det mindste har den danske badmintondelegation en smule erfaring med at overvinde bronzeforbandelsen, da mange af dem vidner til Fischer og Pedersen enorme glæde i London.

»På mange måder er det sjovere at tage bronze end sølv, for så vinder man den sidste kamp. Det er den glæde, vi skal jagte nu. Erfaringen fra London er, at vi først skal lade skuffelsen bundfælde sig, men på et tidspunkt skal vi også kigge fremad, så vi får os forberedt på næste dyst. Det er stadig Viktors største kamp i karrieren at skulle spille om en OL-medalje«, siger Uhre, der kalder opgøret mod Lin Dan »svært« – men danskeren har trods alt slået badmintonfænomenet to gange før.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden