Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenlandske medier om OL-guldet: »Mageløs opvisning« og »Chokresultat«

Franske aviser anerkender fuldt ud den danske triumf i håndboldfinalen i Rio.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De gjorde det.

Et topfokuseret dansk håndboldlandshold under ledelse af mesterlige Mikkel Hansen vandt i aftes over de 'uovervindelige' franskmænd og fik guld ved OL. Under overværelse af Kronprins Frederik på tribunen i Future Arena i Rio de Janeiro sejrede danskerne med 28-26 i finalen og leverede dermed en overvældende afslutning på et fantastisk dansk OL.

I alt har Danmark hentet 15 medaljer ved dette OL. Det er der i den grad blevet lagt mærke til ude i verden. I de franske medier ligger fokus i dag forståeligt nok på den danske triumf i håndboldfinalen.

»Båret frem af PSG-stjernen Mikkel Hansen (8 mål) vinder danskerne OL-guld for første gang i historien. Les Bleus (det franske landshold, red.) måtte se deres drøm blive knust«, skriver Le Point.

Danmark slog 'eksperterne'

Det franske sportsmedie L'Equipe hylder også Mikkel Hansen og kårer ham som kampens spiller.

»Den vilde og geniale dansker, manden bag otte mål, syv i første halvleg, vejede tungt i sidste ende. Hansen gjorde forskellen (...) I finalen ved VM i 2011 og ved EM i 2014 tabte danskerne mod Les Bleus. Denne gang endte Hansen øverst på skamlen«, skriver L'Equipe, der lige som flere andre franske medier omtaler spillerne på det franske håndboldlandshold som 'eksperterne' - 'Les Experts' - hvilket er holdets 'kælenavn' og opkaldt efter den amerikanske tv-serie 'CSI'.

»Thierry Omeyer, Michael Guigou, Nikola Karabatic, Daniel Narcisse og Luc Abalo drømte om en tredje olympisk sejr, efter guld i Beijing og London. Men søndag i Future Arena døde deres fælles drøm mod Danmark«, skriver L'Equipe videre.

Både her og flere andre steder i det franske mediebillede anerkendes den danske sejr fuldt ud.

»Danskerne gjorde det. Anført af en ekstraordinær Mikkel Hansen detroniserede de Frankrigs dobbelte olympiske mestre, der logisk blev slået med resultatet 28-26 til slut i en finale på et meget højt niveau«, skriver Le Monde.

»Det var et chokresultat i og med, at Frankrig i de seneste otte år har vundet to gange olympisk guld, tre VM-titler og to gange EM-guld«, skriver et andet medie, The Local.

Foto: Jens Dresling

Tyskerne er nærmest ligeglade

I Tyskland registrerer man dog knap nok, at Danmark har vundet OL-guld i håndbold. I de tyske medier går man mere op i, at Bundesligaen er i gang, samt at Tyskland fik bronze i håndboldturneringen i Rio de Janeiro.

Det samme er tilfældet i England, hvor de færreste britiske medier har noteret sig den flotte danske sejr.

I både svenske og norske medier er man til gengæld imponeret over Mikkel Hansen, Toft-brødrene, Morten Olsen og de andre danske landsholdsspilleres triumf.

»Danmark vinder OL-guld for herrer. Vipper meriterede Frankrig af pinden. Den aller, allerstørste favorit. Tillykke Danmark! En fantastisk præstation«, lød det fra kommentatoren Harald Bredeli på norsk TV 2.

Også VG har brugt en del spalteplads på den danske sejr.

»Finalens gigant blev Mikkel Hansen, som noterede sig for syv mål i første halvleg, og som kan smile ekstra bredt, når han returnerer til sit klubhold efter sommeren«, skriver avisen.

I svenske SVT kaldes gårsdagens finaletriumf for et »Historisk dansk håndboldguld«.

»Frankrig var nede til tælling flere gange, men det lykkedes dem konstant at kæmpe tilbage. I sidste ende var Danmark dog bedre«, skriver SVT.

Mens der i Expressen står: »Danmark vandt over Frankrig med 28-26 efter en mageløs opvisning af superstjernen Mikkel Hansen. De danske spillere råbte deres glæde ud, og de tilrejsende fans græd tårer af guld«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ringe OL for Norge og Finland

De svenske og norske reportere fokuserer desuden en del på, at Danmark hev flest OL-medaljer hjem blandt de nordiske lande.

Danmark fik to guldmedaljer, seks sølvmedaljer og syv bronzemedaljer. Dermed er Danmark nummer 26 på medaljelisten ved OL. Sverige blev nummer 27 på den liste.

Til gengæld har både Norge og Finland klaret sig skuffende ringe ved legene i Rio de Janeiro. Finland oplevede det værste OL nogensinde med blot en bronzemedalje, mens Norge måtte nøjes med tre bronzemedaljer.

Derfor er det i dag tid til selvransagelse i de norske medier.

»Første skridt mod rehabilitering er at erkende, hvor syg man er. Derfor bør hovedrengøringen efter OL i Rio begynde med, at alle bortforklaringer lægges i skuffen (...) Det her er det svageste resultat siden 1964, hvor Norge ikke hentede en eneste medalje«, skriver sportskommentatoren Leif Welhaven i VG.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden