Foto: JENS DRESLING
Amanda Sørensen

Dansker styrtede ud af OL

Den danske BMX-rytter Amanda Sørensen blev nummer sjok i semifinalen efter flere uheld.

Amanda Sørensen

Løbet var ikke mere end tre sekunder gammelt, da Amanda Sørensen lå på den lerede jord med cyklen flere meter fra hende.

Den 22-årige dansker styrtede allerede på tredje hop i den første af tre semifinaler. Efter et halvt minut kom hun op på den lille cykel igen og trillede i mål mere end et minut efter konkurrenterne.

I anden semifinale så hun ud til at komme næstsidst i mål, men en væltet konkurrent spærrede vejen, så Amanda Sørensen måtte trille ud af banen og igen kom sidst over målstregen. I tredje semifinale blev hun nummer 4.

Dermed blev danskeren nummer otte ud af otte og er derfor ude af OL.

Manglede heldet Kort efter sidste optræden i hendes og BMX-sportens OL-debut hæftede Amanda Sørensen sig ved det sidste løb.

»BMX kan gå op og ned, i dag var jeg bare uheldig. Det er rart nok at få et godt løb til sidst. Jeg ved, at jeg er god nok, jeg skal bare have heldet«, siger hun.

Efter styrtet i første løb var hun opsat på at vise evnerne frem på det olympiske BMX-anlæg.

»Det kunne ikke være en værre start. Men jeg tænkte, at der var to heat tilbage – og at det sagtens kunne lade sig gøre. Jeg var bare glad for, at jeg var sluppet med hudafskrabninger«, siger Amanda Sørensen.

Fortsætter til London 2012

Hun mener, at BMX-sporten kan være stolt af debuten på det olympiske program.

»Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. Folk synes, at det er sjovt at se på. Nu håber jeg bare at de vil blive ved med at se det, selv om der ikke er danskere med«, siger Amanda Sørensen.

Selv fortsætter hun med at dyrke BMX. Hun satser på at få endnu en chance ved OL i London i 2012.

»Hvor meget jeg satser på det, kommer lidt an på, hvor meget støtte jeg kan få. Men jeg vil gerne fortsætte til næste gang, hvis det kan lade sig gøre. Nu har jeg prøvet det, og nu vil jeg også gerne have et godt resultat«, siger Amanda Sørensen.

Om en uge begynder hun igen på fuldtidsarbejdet som ufaglært på en maskinfabrik i Skanderborg. Hun håber, at OL kan være med til at skaffe nye sponsorer, så hun kan gå ned på halvtid.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce