DOBBELTKLAR. I både 400 og 1.500 meter fri har Pál Joensen nu opfyldt det olympiske kvalifikationskrav.
Foto: JENS DRESLING

DOBBELTKLAR. I både 400 og 1.500 meter fri har Pál Joensen nu opfyldt det olympiske kvalifikationskrav.

OL 2012

Glæsner og færingen Pál hjælper hinanden til OL

De bedste danske svømmere viste fornemt niveau på førstedagen af Danish Open.

OL 2012

Landstræner Paulus Wildeboer var med elitechef Lars Sørensens ord »svært tilfreds«, da han forlod Bellahøj Svømmehal til aften.

Danish Open, der skal kvalificere de danske svømmere til årets internationale opgaver, viste fornemt niveau for de bedste, og skabte forhåbninger for flere andre på førstedagen af det fire dage lange stævne.

Friis og Glæsner er OL-klar Lotte Friis og Mads Glæsner leverede et par fornemme løb i 400 meter fri, hvor de ikke blot svømmede under det nødvendige stabilitetskrav, men med tider på 4.06,85 min. og 3.46,93 min. var langt under selve OL-kravet og blot to sekunder fra deres respektive nordiske rekorder.

Mads Glæsner blev ikke desto mindre besejret af færingen Pál Joensen, der i forvejen er kvalificeret til at repræsentere Danmark i 1.500 meter fri ved OL, men i efter en tæt duel med Glæsner nu også er kvalificeret til at deltage i 400 meter fri. Pál Joensen vandt Danish Open med 3.46,84 min., der er en forbedring af den færøske rekord med 1,73 sek.

Glæsner og Joensen hjælper hinanden
Mads Glæsner er vendt tilbage fra USA med en målsætning om at komme under OL-kravet i 400 meter fri, være med til at kvalificere en dansk holdkap i 4x200 meter fri og så opfylde kravet i 1.500 meter fri.

»Så det er jo perfekt, at Pál er med, så vi kan presse hinanden«, påpeger en optimistisk Mads Glæsner, der stiller op ved Danish Open uden at være formtoppet, men kommer med en meget vellykket træningsperiode bag sig.

Pál Joensens kvalifikation i 400 meter fri er førstedagens eneste ændring i forhold til det danske OL-hold, men Jakob Andkjær, Chris Christensen og ikke mindst Kathrine Holm Sørensen viste meget lovende takter.

Gode tider uden maksimal indsats
Uden at svømme sig ud i semifinalen var Jakob Andkjær med 50,30 sek. halvandet sekund fra OL-kravet i 100 meter fri, hvor han i fredagens finale får god modstand af russeren Andrej Grechin.

Katrine Holm Sørensen var blot 0,9 sekund OL-kravet i 200 meter medley, hvor hun som en sidegevinst kvalificerede sig til EM i maj, men elitecentersvømmeren har 400 meter medley som sin første prioritet og har altså endnu en OL-chance.

Det samme gælder Chris Christensen, der vandt 200 meter medley i 2.03,32 min., hvilket er tre sekunder fra OL-kravet.

Jeanette Ottesen Gray og Pernille Blume var de klart hurtigste i semifinalen i 100 meter fri, hvor direktivet fra landstræneren var, at de skulle svømme den første halvdel af løbet som om det var en finale, og så bare 'bakke ud af løbet', når de manglede 25-30 meter.

Dansk juniorrekord nummer 24 af Mie Ø. Nielsen

Det gav dem tider på 54,64 sek. og 55,30 sek. og på tredjepladsen satte 15-årige Mie Ø. Nielsen endnu en dansk juniorrekord med 55,47 sek., mens Pernille Juel med 56,64 sek. forbedrede sin personlige rekord med fire tiendedele sekund og nu mangler 1,1 sekund for at snuppe den sidste plads på OL-holdkappen i 4x100 meter fri fra Lotte Friis.

Det var femte gang Mie Ø. Nielsen satte dansk juniorrekord i 100 meter fri, mens dagens forbedring på 0,34 sekund var den største, hun hidtil har præsteret i ét hug, Årets Fund i dansk idræt har nu sat 24 danske juniorrekorder på under et år.

Den første satte Mie Ø. Nielsen 30. marts sidste år, da hun også ved Danish Open i 100 meter fri med 56,40 sek. tog juniorrekorden fra Jeanette Ottesen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce