Susanne Boidin (midten). »Elliotten (bådtypen, der sejles matchrace i ved OL, red.) er en god kombination mellem ynglingen og 470-jollen. Det er en kølbåd, der skal sejles som en jolle«.
Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark

Susanne Boidin (midten). »Elliotten (bådtypen, der sejles matchrace i ved OL, red.) er en god kombination mellem ynglingen og 470-jollen. Det er en kølbåd, der skal sejles som en jolle«.

Fakta, OL

Susanne Boidin

Idrætsgren: Sejlsport, Matchrace Tidligere OL-deltagelse: Debutant

Fakta, OL

Hvornår satte du dig første gang for, at du skulle med til et OL?

»I 2004, da Dorthe O. vandt bronze i Athen. Jeg sejlede også yngling på det tidspunkt og fik gåsehud«.

Hvad glemmer du helt sikkert ikke at få med til London?

»Jeg er addicted til min iPhone. Og mit kamera - jeg elsker at forevige, hvad jeg ser. Og så selvfølgelig slik. Jeg elsker slik. Bland selv, naturligvis«.

Hvilken enkeltperson har betydet mest for din idrætskarriere?

»Min bror, Martin Boidin. Jeg begyndte at sejle ved et tilfælde og var i virkeligheden i gang med at spille håndbold, da han fik mig til at sejle. I dag fungerer han som vores træner og har nærmest udviklet sig til at være det 4. medlem af besætningen. Vi taler ikke om andet end sejlsport og ser også gerne Volvo Ocean Race sammen«.

Hvad ville du have beskæftiget dig med i dag, hvis du ikke havde satset på en sportskarriere?

»Altså, jeg brænder for at kommunikere. Jeg vil gerne arbejde som organisatior inden for sportsverdenen og laver allerede en del kommunikationsopgaver inden for sejlsporten«.

Har du et eller flere ritualer, du skal gennemføre inden en konkurrence?

»Jeg prøver ikke at have nogen. Hvis jeg nu for eksempel kun kunne sejle med mine lykkeunderbukser, de stribede, ville jeg komme i problemer. Dem kan jeg jo ikke sejle med hver dag«.

Hvad hader du mest ved at træne?

»Hvis det er koldt. Hvis hænderne siger slip nu, og hjernen siger det modsatte. Men man skal nok elske at træne, hvis man skal kunne præstere«.

Hvilken konkurrent ville du helst være foruden i London?

»Matchrace har en klar elite. En Top 5, som er meget konsistent. Måske nogen af dem, som vi skal ud at konkurrere om kvartfinalen med«.

Hvad står for dig som det største øjeblik i OL's historie?

»49'eren - det er en ren solskinshistorie«.

Hvilken sportsgren eller -disciplin savner du ved OL?

»Matchrace for herrer! De har bare nogle flere kræfter, og så tør de noget mere«.

Hvad er det fedeste ved at være Susanne Boidin?

»Min position i båden. Jeg er midt i båden og styrer det taktiske spil. Det er fedt. Og så er Elliotten (bådtypen, der sejles matchrace i ved OL, red.) en god kombination mellem ynglingen og 470-jollen. Det er en kølbåd, der skal sejles som en jolle«.

Send en hilsen til Susanne

ingenting

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden