OL-VETERAN. Da Torben Grimmel (tv.) var i Athen i 2004 sammen med triatleten Rasmus Henning (th.) var det hans tredje OL. Nu skal riffelskytten med for fjerde gang,
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

OL-VETERAN. Da Torben Grimmel (tv.) var i Athen i 2004 sammen med triatleten Rasmus Henning (th.) var det hans tredje OL. Nu skal riffelskytten med for fjerde gang,

Skydning

Forbund dropper 44-årig OL-debutant

Torben Grimmel er blevet udtaget til sin fjerde OL-deltagelse.

Skydning

At man sikrer Danmark retten til at deltage i en olympisk konkurrence er ikke ensbetydende med, at man også kommer med til OL.

Den bitre erfaring gjorde Kenneth Nielsen, da Dansk Skytte Union i denne uge indstillede til Danmarks Idræts-Forbund, hvem der skal repræsentere Danmark i riffeldisciplinen 60 skud liggende.

Kenneth Nielsen sikrede den danske nationsplads med en 8.-plads ved et World Cup-stævne i Sydney sidste år, men billetten til London er gået til OL-sølvvinderen fra 2000, Torben Grimmel.

Til OL for fjerde gang Kenneth Nielsen ville med sine 44 år have været den ældste dansker i den p.t. kvalificerede trup, men nu bliver den den 36-årige Grimmel, der skal deltage i OL for fjerde gang.

Også kvindernes riffelskydning over 10 meter er OL-billetten gået til en anden end den, der sikrede nationspladsen, idet Stine Andersen netop er blevet udtaget til at udfylde den plads, som Anette Jensen skød hjem.

»Sådan er vilkårene nu om dage. Tidligere var det kutyme, at atleten, der kvalificerede landet, også kom med til OL, men det har vi i de senere år ændret, så der bliver kæmpet om det. Det er jo ikke anderledes end i håndbold, hvor det var guldet til EM, der sikrede landsholdet OL-pladsen, men det er jo ikke alle europamestrene, der kommer til OL«, siger den danske OL-chef, Jesper Frigast Larsen, til politiken.dk.

Duel om kajakpladsen
Også blandt kajakroerne er der konkurreret om en dansk OL-plads, og da Kasper Bleibach tre gange besejrede Jimmy Bøjesen i 200 meter enerkajak, skrumpede det danske hold med en deltager, da Kasper Bleibach allerede var kvalificeret som en del af firerkajakken.

LÆS ARTIKEL

Torben Grimmel og Kenneth Nielsen har duelleret gennem forårets stævner og senest ved et World Cup-stævne i München, hvor de begge skød 595 point af de 600 mulige.

»Torben har tidligere vist, at han har medaljepotentiale til OL ved at opnå en andenplads ved et World Cup-stævne i London på den bane, hvor der skal skydes til OL. Kenneth har skudt stabilt, men har ikke været helt oppe og ringe på samme måde«, siger Jesper Frigast Larsen om de to konkurrerende skytter.

84 er formelt udtaget

På sit seneste bestyrelsesmøde udtog Danmarks Idræts-Forbund i alt 42 atleter, så der nu er sat navne på 84 af de danske OL-deltagere.

FAKTA

Yderligere 28 har reelt kvalificeret, deriblandt de 14 kvindelige håndboldspillere, men for eksempelvis atletikudøverne er kvalifikationsperioden endnu ikke udløbet, så andre kan blande sig i kampen.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden