OL-billetten er i hus for dansk dressurhold

Det danske dressurlandshold har kvalificeret sig til OL i London 2012 ved at blive nummer seks ved EM.

Ridning

Endnu en dansk OL-billet er hjemme. Det danske dressurlandshold er klar til OL i London 2012, efter at holdet blev nummer seks ved EM i dressur i hollandske Rotterdam.

Det danske dressurlandshold, som består af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Lisbeth Seierskilde, Anne Van Olst og Sune Hansen, skulle ende blandt de seks bedste, og det lykkedes lige akkurat.

Dansk Ride Forbund skriver i en pressemeddelelse, at det var en »meget nervepirrende holdkonkurrence«, hvor der var »spænding til det sidste« om, hvorvidt Danmark fik adgang til næste års OL.

England, Tyskland og Holland indtog de første tre placeringer, så de sidste tre pladser kæmpede Sverige, Polen, Spanien, Finland og Danmark om.

Nu kan der komme ro på

Først da den sidste rytter fra hver af nationerne havde redet, var det endeligt sikkert, at det danske landshold var klar til OL.

»Vi kom efter at kvalificere os til OL, og det lykkedes. En OL-kvalifikation sætter kronen på værket efter en fantastisk sæson for de danske dressurryttere. Nu får vi roen til at kunne forberede os godt til OL i London 2012, idet rytterne ikke skal ud og kvalificere sig individuelt«, siger generalsekretær for Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund.

I år har både pony-, junior- og ungryttere taget medaljer ved europamesterskaberne, og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fik en andenplads ved World Cup-finalen i Leipzig.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce