Fremgang. Pál Joensen svømmende karrierens næsthurtigste tid nogen sinde i EM-finalen.
Foto: Michael Sohn/AP

Fremgang. Pál Joensen svømmende karrierens næsthurtigste tid nogen sinde i EM-finalen.

Svømning

Færøske Pál indleder ny OL-satsning med EM-sølv

Kun en europarekord overgik Pál Joensen i 1.500 meter fri-finalen i Berlin.

Svømning

EM lignede en grum skuffelse for færingen Pál Joensen, der indledte med noget så usædvanligt som en diskvalifikation for tyvstart - i 5 km open water.

Det indledende heat inde i hallen i 1.500 meter fri var med en 7.-plads heller opløftende, men det blev der så lavet grundigt om på i finalen, da kun italieneren Gregorio Paltrinieri med en europarekord formåede at holde Pál Joensen bag sig.

Fra sjetteplads til sølvmedalje

Med 14.39,93 min. tog Paltrieneri europarekroden fra russeren Yuri Prilukov, men med et fremragende disponeret løb svømmede Pál Joensen dig op gennem feltet fra en indledende sjetteplads og leverede med 14.50,59 min. sin næstbedste tid nogen sinde på distancen, kun overgået af tiden fra VM i 2011, da han i Shanghai blev nummer fire.

Så hvor kom den fra?

»Det er resultatet af lang tids hård træning, men jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk efter det indledende heat«, konstaterer Pál Joensen, hvis hårde træning udspiller sig på Det Nationale Træningscenter sammen med de bedste danskere i Bellahøj.

Foto: Gero Breloer/AP

Mulighederne skal afprøves

Pál Joensen vandt i 2010 også sølv ved langbane-EM og har vundet yderligere to medaljer på kortbane, men frem mod OL i Rio, hvor færingen stiller op for Danmark, skal mulighederne i open water-disciplinen afprøves.

»Jeg har bedre muligheder ved at kombinere 1.500 meter og open water end 400 og 1.500 meter, så EM skulle have været en god oplevelse, men det blev det så ikke«, erkender Pál Joensen, der alligevel slutter som en vinder.

»Jeg har jo fået en EM-medalje før, men fordi det her er min næstbedste tid, rangerer medaljen godt deroppe af«, konstaterer Pál Joensen på dansk - efter et interiew på færøsk og inden et på engelsk.

Der trænes på fuld kraft i Bellahøj Svømmestadion som forberedelse til EM i svømning i Berlin. Kilde: Politiken.tv/ Jens Dresling

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce