I Rio var Lotte Friis for tredje OL i træk i finalen i 800 meter fri, hvor det blev til bronze i 2008, en femteplads i 2012 og en syvendeplads i 2016.
Foto: Jens Dresling

I Rio var Lotte Friis for tredje OL i træk i finalen i 800 meter fri, hvor det blev til bronze i 2008, en femteplads i 2012 og en syvendeplads i 2016.

Svømning

Lotte Friis dropper VM og håber på afsked på hjemmebane

VM i Budapest bliver uden deltagelse af de to danskere, der har vundet flest VM-medaljer.

Svømning

For Lotte Friis er den daglige træning i Bellahøj Svømmestadion lidt underlig for tiden.

Mens holdkammeraterne er i gang med nedtrapningen og forberedelserne til Danish Open fra på lørdag, træner alle tiders mest vindende danske VM-svømmer videre for mere eller mindre fuld kraft.

Lotte Friis er nemlig slet ikke tilmeldt Danish Open, hvilket er ensbetydende med, at hun ikke deltager ved sommerens VM i Budapest - det første VM siden 2003, der bliver uden deltagelse af Lotte Friis og Jeanette Ottesen.

Håber at kunne slutte på hjemmebane

»Når man har holdt seks måneders pause efter OL i Rio, så er man bare ikke klar til et VM«, siger Lotte Friis om sin manglende deltagelse ved Danish Open.

Så melder spørgsmålet sig jo automatisk om, karrieren er fordi for den tidligere verdensmester og OL-medaljevinder, men selv om forbeholdene er mange og Lotte Friis betegner sin nuværende karrierestatus som »et spørgsmålstegn«, så trækker det forestående kortbane-EM på hjemmebane i Royal Arena i december i den anden retning.

»Ja, formentlig«, svarer Lotte Friis med et stort grin på spørgsmålet om, hvorvidt hun er med til den tid, når Danmark lige som i 2013 er vært for kortbane-EM.

»Det var så fedt i Herning, at det kunne være fantastisk at slutte af med et stævne på hjemmebane, og der er jo en grund til at jeg stadig træner. Selv om jeg endnu ikke er oppe på fuld træningsmængde, så ville jeg nok have kunnet kvalificere mig til VM, men der er ingen grund til at tage til VM bare for at være med«, siger Lotte Friis.

Den mest vindende med 6 VM-medaljer

Med 6 medaljer (2 guld og 4 sølv) er Lotte Friis den mest vindende dansker i VM-sammenhæng foran Jeanette Ottesen med 4 (2 guld og 2 sølv) af Danmarks i alt 19 VM-medaljer, og de to har begge fravalgt langbanesæsonens højdepunkt.

»Efter 14 år har det været rart med en lang træningspause, men i øjeblikket er det helt vildt underligt at træne med de andre på centret, hvor man kan mærke spændingen forud for Danish Open«, konstaterer Lotte Friis.

Siden nytår har hollænderen Martin Truijens været ansvarlig for træningen på NTC sammen med Mads Bjørn Hansen, og den nye konstellation er Lotte Friis glad for.

»Martin er en kompetent træner, der virkelig brænder for det, men samtidig er han meget rolig og afslappet«, siger Lotte Friis, der dog droppede landsholdets træningslejr i Sydafrika tidligere i år for i stedet at tage til Club La Santa på Lanzerote med sin klub, Gentofte, hvor hun også fungerer som træner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden