Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Allan Nielsen
Foto: Allan Nielsen

Armlægningen mellem brystsvømmerne Philip Greve (tv.) og Tobias Bjerg (th.) har stået på i et par år, og skulle gerne resultere i, at de begge kommer med til OL i 2020.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge kammerater duellerer om de pinlige svømmerekorder

Philip Greve og Tobias Bjerg håber at kunne presse hinanden frem til OL i 2020.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne artikel skulle have været præsenteret som kampen om dansk svømnings tyndeste rekorder, men når den nykårede indehaver nu selv siger, at niveauet i dansk brystsvømning er »pinligt ringe«, så griber man selvfølgelig fluks den foræring.

Politiken skrev om samme emne for et år siden, da Philip Greve og Tobias Bjerg var et par talentfulde juniorer, der havde skabt forhåbninger om, at den langsomste af de fire svømmearter endelig var ved et blive tilført noget kvalitet hos mændene, da de begge havde bidraget med danske rekorder på henholdsvis lang- og kortbane.

Men så skete der ikke rigtigt mere. Tobias Bjergs bronzemedalje ved junior-EM som førsteårsjunior blev i år i Ungarn til en fjerdeplads som andenårsjunior, og selv om det blev til endnu en dansk rekord, var afskeden med juniortiden lidt af en skuffelse.

To danske rekorder af Philip Greve

Men ved det igangværende Danish Open er der blevet pustet nyt liv i forventningerne, efter de begge mere eller mindre frivilligt har haft sat svømning i anden række.

Tobias Bjerg, der for et år siden blev tildelt Talentprisen ved Dansk Svømme Award, har måttet holde en pause med en brækket fod, og Philip Greve blev efter junior-EM 'beordret' af klubtræner Claus Buus til at nyde teenagelivet og feste med sine studiekammerater.

»Vi har lagt en mere langsigtet plan, hvor der har været fokus på det tekniske og på styrketræning«, fortæller Philip Greve om de seneste måneders arbejde i Farum, som gav det første udbytte på hans 19-års fødselsdag i går.

Philip Greve tog med 1.02,03 min. i det indledende heat rekorden i 100 meter brystsvømning tilbage fra AGF'eren Tobias Bjerg, og i dag satte Philip Greve sin anden danske rekord ved stævnet, igen i det indledende heat med 27,93 sek. i 50 meter brystsvømning, hvor det også var Tobias Bjerg, han detroniserede som rekordholder. Tobias Bjerg blev med 28,33 sek. nummer to i de indledende heat.

»Ja, Philip er skarp for tiden, men jeg skal nok 'smadre' ham senere«, griner Tobias og giver den nye rekordholder et kram, der meget godt illustrerer det kammeratlige forhold, de to konkurrenter har.

Der svømmes finale i 50 meter senere i dag, når det sidste afsnit af Danish Open afvikles i Bellahøj Svømmestadion, hvor Daniel Skaaning i 200 meter medley er den eneste udover Philip Greve, der har sat en dansk rekord.

Konkurrencen giver fælles inspiration

De to unge brystsvømmere er både konkurrenter og kammerater, og selv om de ikke træner sammen, så tilbringer de masser af tid sammen uden for bassinet, og de betragter deres indbyrdes duel som fælles inspiration i det, der kan blive en svær tid.

Som førsteårsseniorer er Philip og Tobias nemlig fanget i det 'farlige' ingenmandsland, hvor udsigten til den årlige gulerod i form af internationale mesterskaber kan fortone sig lidt i horisonten.

»Her er det vigtigt ikke kun at fokusere på tider og kvalifikationer, men også på udvikling, for 1.00 er nok indtil videre et urealistisk mål«, påpeger landstræner Dean Boles med henblik på VM-kvalifikationskravet på 1.00,21 min.

»Jeg har en sæsonplan med en topning til et forårsstævne og et sommerstævne, men det kan sagtens blive et stævne for Danish Vikings i Portugal«, erkender Philip Greve.

Sikre på kortbane-EM i København

Når talen falder på europamesterskaberne på kortbane i København i december kigger konkurrenterne på hinanden og enes om, at det vil være en skuffelse, hvis de ikke begge skulle være med i Royal Arena, lige som de også er helt på bølgelængde, når det handler om at deres langsigtede mål: OL i Tokyo 2020.

Og til den tid kan de have skubbet så meget til hinandens niveau, at de rekorder, de konkurrerer om, ikke længere er pinlige.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden