0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Wozniackis mål er at vinde alle grandslam

Med Caroline Wozniackis nye status som top 10-spiller følger flere forventninger. Men det bekymrer hun sig ikke om.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FRANCOIS MORI/AP
Foto: FRANCOIS MORI/AP

Caroline Wozniacki spiller første runde i French Open mandag, og målet er som altid - at vinde hver eneste kamp.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Caroline Wozniacki tager én kamp ad gangen og er uanset sejr eller nederlag hurtigt videre til den næste kamp.

»Det var mit mål i år at komme i top 10, og det har jeg så opnået nu, men det er stadig bare næste kamp. Selvfølgelig skal man da være glad for det, man har opnået, og tilfreds, men man må heller aldrig blive alt for tilfreds, for jeg vil jo gerne videre«, siger den unge tennisspiller.

Og bortset fra at hendes far og træner, Piotr, fik sig en god øl, blev milepælen ikke fejret.

Caroline Wozniacki skulle jo videre – spille kamp dagen efter – og er slet ikke mæt. Men ud over at det endelige mål er at blive nummer 1 i verden, har hun intet nyt mål at melde ud. Heller ikke for French Open, som indledes i Paris i dag og dermed bliver hendes første grand slam-turnering som top 10-spiller.

Går ikke op i andres mening
Den nye status vil uden tvivl skabe øget opmærksomhed omkring Caroline Wozniacki, og forventningerne fra omverdenen vil stige – i stil med »Hun skal mindst i kvartfinalen«, eller »Hende der skal hun slå«.

»Jeg lægger ikke større forventninger på mig selv, og jeg ved ikke rigtig, hvad andre tænker, for det går jeg egentlig ikke så meget op i«, siger Caroline Wozniacki.

»Jeg vil gerne gøre det godt, men man så i Madrid, at mange af de seedede spillere røg hurtigt ud, så man kan ikke sige, at man »skal i semifinalen eller kvarten, ellers er det ikke godt nok« – det handler om at tage én kamp ad gangen«, siger Caroline Wozniacki, og den indstilling har Piotr Wozniacki ikke overraskende også.

»Vores mål for hver eneste grand slam er, at Caroline skal vinde, men vi er realistiske mennesker og ved, at det er meget, meget svært, og derfor tager vi kamp for kamp. Hvis vi er heldige, og Carolines dag kommer på det rigtige tidspunkt, kan vi godt lave et godt resultat, men jeg vil ikke sige, at det bliver finale, semi- eller kvarten«, siger han.

»Som spiller skal man møde op til de store turneringer og spille frit. For selv om du taber kampen, har du stadig det samme liv – solen står op igen i morgen, vi får en dejlig dag, og det er ikke den sidste turnering. Det er sådan, vi skal tænke, og ikke presse os selv med dumme mål, der er nok pres fra andre«.

Adidas og Eurosport
Hos en top 10-spiller vælter tilbuddene – og forpligtelserne, som det også er – ind, og i Paris skal der ikke kun spilles tennis.

I går stillede Caroline Wozniacki og verdens nr. 8 hos mændene, Fernando Verdasco, op til pressemøde for Adidas, som ville gøre reklame for et nyt træningsprojekt, firmaet har sponsoreret. I løbet af ugen skal den 19-årige dansker spille tennis med børn og skrive autografer til dem, og Eurosport har inviteret hende som gæst, når tv-stationen under turneringen fejrer sit jubilæum.

Og så er der opgaver for WTA, tenniskvindernes organisation, og dertil kommer pressemøder og andre medieforespørgsler, som da hun i fredags blev interviewet af det amerikanske magasin W.

»Min opgave som manager er at servicere Caroline, så vi laver de ting uden at få stress og blive sure, lægge træningen og aftalerne med medierne på det rigtige tidspunkt«, siger Piotr Wozniacki. Og selv om der ifølge ham kan være journalister, »der ikke respekterer vores regler«, synes han, der er en god forståelse mellem den lille tennisfamilie og medierne.

Kan også blive sur
Han roser sin datter for at tackle den megen opmærksomhed godt, selv om hun også kan blive sur, når der pludselig sker ændringer i det program, hun har lagt.

»Når man har en biografaftale klokken seks, og der ringer en og siger, at det er »så vigtigt«, at hun kommer forbi studiet klokken fem, skal hun så sige nej til biografen, fordi det er »meget vigtigt«? Så kan hun blive sur, ligesom alle andre ville blive sure, men hun er ikke sur over, at de opgaver skal laves«, siger Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniacki ved, at opmærksomheden blot er et udtryk for, at hun har succes, det har hendes modstandere naturligvis også bemærket, og hun er sikker på, at de i kølvandet på hendes flotte sæson på grus har fået mere respekt for hende.

»Jeg har lavet gode resultater og er svær at slå, og folk vil helst ikke møde dem, der er i god form og spiller godt på det tidspunkt, så der går helt sikkert rygter om, at de helst ikke vil møde mig«, siger hun, og sådan har det ifølge Piotr Wozniacki faktisk været i det seneste års tid.

Ingen frikamp længere
»De andre siger »Åh for helvede, vi skal spille mod Caroline«, fordi hun spiller til sidste bold og får alt tilbage til modstanderen. Og her taler vi spillere, der ligger i toppen. De ved, at de ikke bare får en frikamp, det har jeg hørt fra forskellige trænere«, siger han.

Caroline Wozniacki møder op til French Open med en finaleplads fra Madrid, hvor verdens nummer 1, Dinara Safina, var for stærk.

Derefter skulle Caroline Wozniacki have spillet i Polen, men trak sig med en dårlig ryg, der i den forgangne uge er blevet behandlet og ifølge tennisspilleren ikke skulle blive en hæmsko til de næste 14 dages French Open – eller hvor lang grand slam-turneringen nu bliver for Caroline Wozniacki.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere