Dansk Tennis Forbund: Carlsen er et scoop

Ansættelsen af Kenneth Carlsen som landstræner vækker jubel i Dansk Tennis Forbund.

Tennis

Dansk Tennis Forbund (DTF) har svært ved at få armene ned efter at have sikret sig Kenneth Carlsens underskrift på landstrænerkontrakten.

»En fjer i hatten. Han er et scoop«, lyder den umiddelbare reaktion hos forbundets direktør, Sune Irgens Alenkær, der uddyber:

»Kenneth er en international kapacitet, og når vi nu implementerer den røde tråd hele vejen igennem vores system, så kan vi ikke ønske os nogen bedre til at sikre kontinuitet og den svære overgang fra ungsenior til landsholdsspiller«, uddyber han og henviser til Kenneth Carlsens internationale cv, hvor Carlsen selv tog turen præcis den vej, som man nu håber, at også andre spillere kan gøre.Ansættelsen af en landstræner i DTF sker efter sommerens og efterårets debat om Team Danmarks ændrede støttepolitik. Som Politiken beskrev under Wimbledon, så har tennisforbundet ikke kunnet sikret sig en længerevarende aftale med Team Danmark på grund af de specifikke krav til specialforbundene.

Til gengæld vækker ideen og ansættelsen af Kenneth Carlsen som DTF-landstræner så stor begejstring i Team Danmark, at DTF formentlig får tildelt flere penge på etårig basis til det konkrete projekt, man nu har søsat.

Ond cirkel skal brydes
Ansøgningen angående den fremtidige elitestruktur i DTF skal Team Danmarks bestyrelse formelt tage stilling til på mandag, men forbundet forventer, at den bliver godkendt. Samtidig med elitesatsningen satser Dansk Tennis Forbund på nye strategier på andre nøgleområder. 20 års jævn medlemstilbagegang skal ultimo 2013 byttes ud med 10.000 nye medlemmer.

»Vi har tabt 50 pct. af medlemmerne på godt 20 år. Nu har vi allerede fået 40 nye klubber ind under DTF-paraplyen, og det giver en fremgang på næsten 15 pct., som bringer os godt på vej«, siger Sune Alenkær.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce