NEDTUR. Når Caroline Wozniacki i næste uge spiller i Miami, er hun nummer 26 eller 27 på verdensranglisten, men det er nok til at blive seedet og dermed oversidder i første runde.
Foto: Julie Jacobson (arkiv)/AP

NEDTUR. Når Caroline Wozniacki i næste uge spiller i Miami, er hun nummer 26 eller 27 på verdensranglisten, men det er nok til at blive seedet og dermed oversidder i første runde.

Tennis

Nu ryger Wozniacki også ud af top-25

Nedturen på verdensranglisten fortsætter for Danmarks bedste tennisspiller.

Tennis

7 sejre og 6 nederlag og det i kampe mod spillere fra nummer 30 til 118 på verdensranglisten.

Caroline Wozniacki har fået den værste start på et tennisår, siden hun som den fremadstormende teenager fik sit gennembrud i verdenseliten og i 2007 for første gang kravlede ind på verdensranglistens top-100.

Senest tabte Caroline Wozniacki sin første kamp i Indian Wells, hvor hun var oversidder i første runde, men efter 3 timer og 24 minutter blev nedkæmpet af kineseren Shuai Zhang med 4-6, 7-6 (10-8), 7-5.

2. RUNDE

Nederlaget var Caroline Wozniackis første nogen sinde i den første kamp i Indian Wells, og det koster yderligere tilbagegang, når verdensranglisten revideres på mandag.

Nummer 7 blandt de tidligere verdensettere

Fra placeringen som nummer 25 inden turneringen på den amerikanske østkyst rykker Caroline Wozniacki i hvert fald 2 og muligvis 3 pladser tilbage.

Wozniacki overhales australieren Samantha Stosur og en anden tidligere verdensetter, serberen Jelena Jankovic, og dermed vil Wozniacki være den lavest placerede af de 7 spillere med en fortid som nummer 1 på verdensranglisten, som fortsat er aktive på toppplan.

Tjekken Barbora Strycova har også en mulighed for at overhale Wozniacki, men det kræver at den nuværende nummer 37 når helt til finalen i Indian Wells, hvor Strycova efter tre sejre nu møder Simona Halep og dernæst formentlig Serena Williams i kvartfinalen.

120 point at forsvare i næste uge

Verdensranglisten er udregnet efter resultaterne det seneste år, og dermed skal Wozniacki i næste uge i Miami Open gerne forsvare de 120 point fra sidste år, da hun nåede blandt de 16 sidste, for at få bremset rutsjeturen.

Samme tid sidste år lå Caroline Wozniacki nummer 5 i verden med 4.825 point. Nu har hun en indtjening det seneste år på 1.991 point.

På Race to Singapore-listen, der alene er baseret på resultaterne i 2016, er Caroline Wozniacki nummer 54, men hun dumper i næste uge ned som i hvert fald nummer 64.

Efter Miami Open tager Caroline Wozniacki ifølge sin egen hjemmeside hul på grusbanesæsonen med deltagelse i Istanbul, hvor hun vandt i 2014, og Madrid, inden det gælder årets anden grandslam, French Open i Paris.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce