0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
VAHID SALEMI (arkiv)/AP
Foto: VAHID SALEMI (arkiv)/AP

Kontant. Iran vil ikke stå tilbage for et israelsk angreb, siger udenrigsminister Ali Akbar Salehi.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iran: »Vi tilintetgør Israel, hvis de angriber«

Det iranske styre har forberedt sig på krig mod Israel.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Iran er klar til en krig, hvis Israel gør alvor af sine trusler om at angribe den islamiske republiks atominstallationer. Og den krig vil blive enden på Israels eksistens.

Det siger den iranske udenrigsminister Ali Akbar Salehi i et eksklusivt interview til TV 2 Nyhedernes korrespondent i Teheran, Simi Jan.

»Hvem er Israel? Hvad er Israel? Det er så lille en størrelse, at de ikke kan klare en uges rigtig krig. Ikke én uge. Hvis Israel nogensinde, nogensinde begår denne fejl, vil det blive enden på Israel. Det ved de udmærket godt«, siger han i interviewet til TV 2 i Udenrigsministeriet i Teheran.

Skærpet tone
Israel og USA har på det seneste skærpet tonen over for Iran, fordi de beskylder landet for i al hemmelighed at arbejde på at udvikle atomvåben. Og Israel har gentagne gange truet med angreb.

LÆS OGSÅ

»Vi er klar til enhver form for angreb«, siger den 62-årige udenrigsminister, som understreger, at Iran ikke ønsker en konfrontation eller krig, og at iranerne er fredelige mennesker, men at landet er i højt alarmberedskab.

Jeg vil ikke gå I detaljer, men vi vil reagere meget kraftigt

»Selvfølgelig byder vi ikke en konfrontation velkommen fra nogen. Men hvis vi, ligesom Irak, bliver pålagt en krig, hvis den er pålagt os, så vil vi forsvare os selv på smuk vis«, siger han.

»Vi er på vagt«
Er I ved at gøre jer klar til krig?

»Vi har taget alle de nødvendige skridt, ja«.Hvad betyder det?

»Med andre ord: Vi er på vagt«.

Varsler kraftig reaktion
Og Iran er tilsyneladende klar til en krig.

»Jeg vil ikke gå I detaljer, men vi vil reagere meget kraftigt«, siger Ali Akbar Salehi.

Hvad er Israel? Det er så lille en størrelse, at de ikke kan klare en uges rigtig krig

DEBAT
Mod USA og Israel?


»Vi vil reagere kraftigt, fordi det ville blive en krig... Det vil ikke blive en almindelig krig. Jeg håber ikke de begår denne fejl (at angribe, red.)«.

Fredelige atomprogrammer

Udenrigsministeren forsikrer, at Iran ikke er ved at udvikle atomvåben, og at alle anklagerne er ren opspind.

»Vi har ikke intentioner og vil aldrig få intentioner om, at lave vores fredelige atomprogram om til ikke-fredelige programmer«.

LÆS OGSÅ Udenrigsministeren beskylder vestlige ledere og Israel for at lyve. »Er Israel et troværdigt land, som vi kan stole på? Har de vist troværdighed? Har Vesten vist troværdighed i deres tidligere handlinger?« Udenrigsministeren fastholder Irans ret til atomkraftværker til fredelige formål. »Hvorfor skal vi opgive vores ret?«Israel skærper tonen kraftigt over for Iran og landets atomprogram. Kilde: Politiken.tv/AP

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden