0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Iran: »Vi tilintetgør Israel, hvis de angriber«

Det iranske styre har forberedt sig på krig mod Israel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
VAHID SALEMI (arkiv)/AP
Foto: VAHID SALEMI (arkiv)/AP

Kontant. Iran vil ikke stå tilbage for et israelsk angreb, siger udenrigsminister Ali Akbar Salehi.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iran er klar til en krig, hvis Israel gør alvor af sine trusler om at angribe den islamiske republiks atominstallationer. Og den krig vil blive enden på Israels eksistens.

Det siger den iranske udenrigsminister Ali Akbar Salehi i et eksklusivt interview til TV 2 Nyhedernes korrespondent i Teheran, Simi Jan.

»Hvem er Israel? Hvad er Israel? Det er så lille en størrelse, at de ikke kan klare en uges rigtig krig. Ikke én uge. Hvis Israel nogensinde, nogensinde begår denne fejl, vil det blive enden på Israel. Det ved de udmærket godt«, siger han i interviewet til TV 2 i Udenrigsministeriet i Teheran.

Skærpet tone
Israel og USA har på det seneste skærpet tonen over for Iran, fordi de beskylder landet for i al hemmelighed at arbejde på at udvikle atomvåben. Og Israel har gentagne gange truet med angreb.

LÆS OGSÅ

»Vi er klar til enhver form for angreb«, siger den 62-årige udenrigsminister, som understreger, at Iran ikke ønsker en konfrontation eller krig, og at iranerne er fredelige mennesker, men at landet er i højt alarmberedskab.

Jeg vil ikke gå I detaljer, men vi vil reagere meget kraftigt

»Selvfølgelig byder vi ikke en konfrontation velkommen fra nogen. Men hvis vi, ligesom Irak, bliver pålagt en krig, hvis den er pålagt os, så vil vi forsvare os selv på smuk vis«, siger han.

»Vi er på vagt«
Er I ved at gøre jer klar til krig?

»Vi har taget alle de nødvendige skridt, ja«.Hvad betyder det?

»Med andre ord: Vi er på vagt«.

Varsler kraftig reaktion
Og Iran er tilsyneladende klar til en krig.

»Jeg vil ikke gå I detaljer, men vi vil reagere meget kraftigt«, siger Ali Akbar Salehi.

Hvad er Israel? Det er så lille en størrelse, at de ikke kan klare en uges rigtig krig

DEBAT
Mod USA og Israel?


»Vi vil reagere kraftigt, fordi det ville blive en krig... Det vil ikke blive en almindelig krig. Jeg håber ikke de begår denne fejl (at angribe, red.)«.

Fredelige atomprogrammer

Udenrigsministeren forsikrer, at Iran ikke er ved at udvikle atomvåben, og at alle anklagerne er ren opspind.

»Vi har ikke intentioner og vil aldrig få intentioner om, at lave vores fredelige atomprogram om til ikke-fredelige programmer«.

LÆS OGSÅ Udenrigsministeren beskylder vestlige ledere og Israel for at lyve. »Er Israel et troværdigt land, som vi kan stole på? Har de vist troværdighed? Har Vesten vist troværdighed i deres tidligere handlinger?« Udenrigsministeren fastholder Irans ret til atomkraftværker til fredelige formål. »Hvorfor skal vi opgive vores ret?«Israel skærper tonen kraftigt over for Iran og landets atomprogram. Kilde: Politiken.tv/AP

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Læs mere:

Annonce

Læs mere