Trump tilbringer weekenden i sit Golf-resort i Skotland, men Putin har travlt med møder med besøgende ledere. Her vinker den amerikanske præsident til demonstranter.
Foto: Peter Morrison/AP

Trump tilbringer weekenden i sit Golf-resort i Skotland, men Putin har travlt med møder med besøgende ledere. Her vinker den amerikanske præsident til demonstranter.

Internationalt

Trump spiller golf: Putin mødes med toppolitikere fra Mellemøsten og Afrika

Mens Donald Trump spiller golf i Skotland, har Vladimir Putin et stramt mødeprogram, inden de to ledere holder topmøde.

Internationalt

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har en tæt mødekalender i weekenden, selv om han mandag skal til topmøde med USA's præsident, Donald Trump, i den finske hovedstad, Helsinki.

Trump tilbringer weekenden i sit Golf-resort i Skotland, men Putin har travlt med møder med besøgende ledere.

Søndag er der VM-finale i fodbold i Moskva, den russiske hovedstad, mellem Frankrig og Kroatien, og flere ledere er i byen for at se finalen.

Men lørdag har Putin også travlt med storpolitik. Han mødtes tidligere på dagen med lederen af det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas.

Tidligere på ugen mødtes han med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, der var i Moskva og se semifinalen mellem England og Kroatien.

Putin mødtes også lørdag med Sudans præsident, Omar al-Bashir, der er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol i Haag, der vil have ham anholdt for folkedrab i Darfur.

Rusland anerkender ikke anholdelsesbegæringen.

Også Igor Dodon, præsident for den tidligere sovjetrepublik Moldova, og den afrikanske stat Gabons leder, Ali Bongo Ondimba, skal lørdag mødes med Ruslands præsident.

Det ventes, at Putin vil overvære VM-finalen, og her mødes med lederne for de deltagende lande, Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Kroatiens præsident, Kolinda Grabar-Kitarovic.

Qatars emir, Tamim bin Hamad al-Thani, ventes også til Moskva. Qatar er vært for næste VM i 2022.

Desuden er det ventet, at Ungarns fodboldgale premierminister, Viktor Orbán, mødes med Putin.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce