Trumps stjerne på Hollywoods Walk of Fame er i dag - igen - blevet udsat for hærværk.
Foto: Reed Saxon/AP

Trumps stjerne på Hollywoods Walk of Fame er i dag - igen - blevet udsat for hærværk.

Internationalt

Trump-stjerne i Hollywood vandaliseret på ny

En 24-årig mand smadrede præsident Donald Trumps stjerne på Hollywoods Walk of Fame med en hakke.

Internationalt

Da solen onsdag stod op over Hollywood var ikke alting, som da den gik ned.

På Hollywoods Walk of Fame, hvor store tv- og filmstjerner hyldes med deres navn i en stjerne nedfældet i fortovet, var en af stjernerne hakket til ukendelighed.

Navnet i stjernen, der nu manglede, var præsident Donald Trumps.

Det skriver netmediet Hollywood Reporter på sin hjemmeside.

En journalist fra tv-stationen NBC, Jonathan Gonzalez, har beskrevet detaljer fra hændelsen på Twitter.

»Flere personer - deriblandt politiet - fortæller mig, at en mand kom gående med en guitarkasse og hev en hakke frem. Det menes, at han derefter selv ringede til politiet for at melde det - men så forsvandt han, før de kom frem«.

24-årig anholdt

Politiet har siden fortalt The Hollywood Reporter, at man har anholdt en 24-årig mand i forbindelse med hærværket. Hans motiv er ukendt.

Manden er sigtet for hærværk og er fængslet i varetægt. Mens han venter på, at sagen bliver afgjort, kan han købe sig ud mod en kaution på 20.000 dollar. Det svarer til lidt over 125.000 kroner.

At Trump har en stjerne i det berømte Hollywood-fortov ved siden af alverdens berømte filmstjerner skyldes hans tidligere rolle som vært på reality tv-programmet The Apprentice.

Blev også ødelagt i 2016

Det er ikke første gang, den amerikanske præsidents stjerne er blevet smadret. I 2016 tog 53-årige James Lambert Otis et bor og en økse og smadrede stjernen.

På optagelser fra ødelæggelsen af stjernen har Otis forklaret, at det var en reaktion på nogle af Donald Trumps udtalelser på videooptagelser fra tv-programmet Access Hollywood.

Det er på de optagelser, den senere præsident kommer med kommentarer om at tage på kvinders kønsdele.

Otis erklærede sig senere skyldig i hærværk.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce