Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Tedros Adhanom, der er chef for WHO,  kalder de gode resultater de 'første globalt set og glimt af håb for mennesker med sygdommen'.
Foto: Salvatore Di Nolfi/AP

Tedros Adhanom, der er chef for WHO, kalder de gode resultater de 'første globalt set og glimt af håb for mennesker med sygdommen'.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To personer er blevet kureret efter eksperimentel ebola-behandling

Fem lægemidler mod Ebola-virusset testes på patienter i DRCongo. Et af dem har skabt håb om en kur.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To personer i DRCongo, der er blevet behandlet for ebola med et eksperimentelt lægemiddel, er blevet kureret. Det oplyser landets sundhedsmyndigheder.

Myndighederne forsøger at bekræfte, at lægemidlet spillede en afgørende rolle.

I alt modtager forskellige patienter fem forskellige lægemiddel, der alle er på et eksperimentel stadie.

Det er behandling med mAb114, der har kureret de to personer. I alt ti patienter har modtaget behandlingen. De fire andre behandlinger, der er eksperimenteres med, hedder ZMapp, Remdesivir, Favipiravir og Regn3450-3471-3479.

Udbruddet er sket i provinsen Nordkivu, hvor militante grupper og hæren jævnligt udkæmper drabelige kampe.

Prøver har bekræftet mindst 77 tilfælde af ebola med 39 døde og 11, der er kommet sig. Derudover er der 28 tilfælde med mistanke om ebola, men det har ikke været muligt at tage prøver fra de pågældende personer.

Omkring 3000 personer har fået en eksperimentel vaccine, men det er fra behandlingssiden, der er godt nyt.

Tedros Adhanom, der er chef for WHO, Verdenssundhedsorganisationen, roser DRCongo for at eksperimentere med de fem forskellige behandlinger. Han kalder de gode resultater de 'første globalt set og glimt af håb for mennesker med sygdommen'

Ebola, der spredes gennem kropsvæsker, kan være dødelig i op til 90 procent af tilfældene. Det er tiende udbrud i DRCongo.

Grundet den manglende sikkerhed i regionen, og dens placering langs grænsen til Uganda, betegnes dette udbrud som særligt udfordrende.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden