Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Corona­virus

11610 Stina Stjernkvist/tt/Ritzau Scanpix
Foto: 11610 Stina Stjernkvist/tt/Ritzau Scanpix

Fredag aften fandt den afsluttende debat sted forud for det svenske valg søndag. Fra venstre ses Jimmie Åkesson (SD), Jonas Sjöstedt (V), Gustav Fridolin(MP), Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) og Ebba Busch Thor (KD) under TV 4's partilederdebat. Den fandt sted torsdag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Intens debat om integration prægede svensk afslutningsdebat

Tonen i Sveriges afslutningsdebat var neddæmpet og informativ, siger tilhørere.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kommer statsminister Stefan Löfvens rødgrønne regering til at fortsætte? Eller kommer de borgerlige partier i Alliansen til magten med den konservative Ulf Kristersson som regeringschef? Og hvor store bliver Sverigedemokraterna (SD)?

Meget var uklart både før og efter de svenske partilederes afsluttende debat fredag aften forud for valget på søndag. De store emner var klima, økonomi, integration og kriminalitet - navnligt bandevold og behovet for mere politi.

Der blev fremsat mange spekulationer om det mulige samarbejde på kryds og tværs efter valget, men der kom ingen klare nye udmeldinger.

Jonas Sjöstedt fra Vänsterpartiet gentog under debatten, at han frygter en situation efter valget, hvor de borgerlige Moderaterna vil gå sammen med Kristdemokraterna og danne en mindretalsregering, som vil basere sig på Sverigedemokraterna.

Tonen i afslutningsdebatten blev efterfølgende betegnet som neddæmpet og informativ og mindre ophidset end tidligere møder mellem partilederne.

Diskussionen om integration blev dog intens, og flere partiledere blev aggressive i deres fremtoning.

»Hvilke resultater er i tilfredse med i Jeres integrationspolitik«, lød et tilbagevendende spørgsmål til statsminister Ulf Löfven fra Moderaternas leder Ulf Kristersson, som hævdede, at socialdemokraterne ikke havde gjort nok for at få flere politifolk ud i det svenske samfund.

Annie Löof, som er partileder for det liberale Centerpartiet kritiserede, at der var for meget mislykket integration i Sverige.

»Intet er så dyrt som mislykket integration. Arbejdspladser er afgørende for en vellykket integration«, sagde hun.

Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, sagde, at alt for mange asylansøgere og flygtninge ikke kunne klare et job, fordi de ikke havde forudsætningerne og ikke passer ind i det svenske samfund.

Han kritiserede de andre partier for at tage penge fra svage grupper i Sverige og bruge dem på asylansøgere.

»Altid prioriterer I udlændinge og asylansøgere«, sagde han.

Lederen af de svenske Kristdemokraterna, den værdikonservative Ebba Busch Thor, langede i diskussionen om integration hårdt ud efter den svenske klimaminister, Isabella Lövin fra Miljøpartiet.

»I er alt for utydelige omkring Jeres værdier, hvilket har svækket Jeres integrationspolitik i den grad«, sagde hun.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden