Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Britisk politi afspærrer gader omkring Salisbury-restaurant

Politiet i Salisbury er ekstra forsigtige efter to tilfælde af Novichok-forgiftning tidligere på året.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk politi er søndag aften blevet tilkaldt til en restaurant i byen Salisbury, hvor to mennesker er blevet syge efter at have spist.

Restauranten og det omkringliggende område er afspærret.

Salisbury var den by, hvor den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter i marts blev forgiftet af nervegiften Novichok.

Søndag aften blev en ambulance tilkaldt, da de to spisende gæster - en mand og en kvinde - blev syge, meddeler politiet.

Derpå besluttede ambulancefolkene at tilkalde politiet omkring klokken 18.45 lokal tid.

»Som en sikkerhedsforanstaltning er restauranten og de omkringliggende gader spærret af, mens betjente undersøger stedet og fastlægger årsagerne til, hvad der gjorde dem syge«, skriver politiet i en meddelelse.

Ud over Sergej Skripal og hans datter, der begge overlevede angrebet med den farlige Novichok-nervegift, blev et britisk par senere også udsat for giften.

Det skete i juni, da en 45-årig mand og en 44-årig kvinde faldt om i deres hjem i Amesbury, der ligger få kilometer fra Salisbury. Kvinden døde otte dage senere, mens manden overlevede.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden