Militante mister livet i amerikansk luftangreb i Somalia

I et amerikanskledet luftangreb skal 52 personer fra den islamistiske bevægelse al-Shabaab være blevet dræbt.

Internationalt

52 medlemmer af den militante gruppe al-Shabaab er blevet dræbt i et amerikansk luftangreb i Somalia, oplyser det amerikanske forsvar.

Angrebet skete lørdag nær Jilib i Juba-regionen i Somalia, oplyser det amerikanske militær med ansvar for Afrika.

Aktionen blev sat i gang som et svar på et angreb, som en stor gruppe militante fra al-Shabaab havde udført på somaliske forsvarsstyrker.

Højtstående embedsmænd og lokale i Somalia har fortalt, hvordan den militante gruppe angreb militærlejren, hvilket førte til skududvekslinger, der varede i flere timer.

»Seks soldater omkom under angrebet, og to andre døde, da et køretøj eksploderede, da forsvaret forsøgte at tage kontrol over basen«, fortæller Mohamed Abdikarin, der er en embedsmand i militæret over telefonen til AFP.

Kilder i de nærliggende landsbyer siger, at de militante fra al-Shabaab plyndrede basen og stjal et af militærets køretøjer.

I løbet af de seneste år har USA øget andelen af luftangreb i Somalia. Ifølge AFP skyldes det blandt andet, at præsident Donald Trump har løsnet reglerne for, hvornår militæret kan handle i forhold til 'formodede terrorister'.

Al-Shabaab er en militant, islamistisk bevægelse i Somalia, der blev dannet i 2006 på resterne af gruppen De Islamiske Domstole.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce