Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Brennan Linsley/AP
Foto: Brennan Linsley/AP

Den canadiske general Roméo Dallaire, der var chef for FN's fredsbevarende indsats i Rwanda, appellerede forgæves til FN-ledelsen i New York om forstærkninger og om et styrket mandat til FN-styrken med henblik på aktiv indgriben i myrderierne.

Vidne til folkemord: Stormagterne vendte ryggen til FN's ensomme general i Rwanda

Den canadiske FN-general Roméo Dallaire var vidne til folkemordet, som kostede 800.000 mennesker livet. Mens soldater i nabolandene hev 40.000 lig op af Victoriasøen, og myrderierne tog til i Rwanda, bønfaldt han FN og stormagterne om hjælp og forstærkninger. Flere af dem havde bevæbnet morderne, og hjælpen nåede aldrig frem.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Den canadiske FN-general Roméo Dallaire fik bange anelser, da topfolk fra Rwandas hær bad ham ledsage dem ind påi hospitalet på den store militærbase i Rwandas hovedstad, Kigali.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden