Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Aris Oikonomou/Ritzau Scanpix
Foto: Aris Oikonomou/Ritzau Scanpix

Margrethe Vestager fra den liberale gruppe Alde, Frans Timmermans, den socialdemokratiske gruppes kandidat og Manfred Weber fra EU-Parlamentets største gruppe, EPP.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bred opbakning til fælles EU-løsning på migrationskrisen

Spidskandidater fra EU's største politiske gruppe er enige om, at der er brug for en samlet migrationspolitik.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Migration er et af de emner, som flest EU-borgere mener, skal stå øverst på EU's dagsorden.

Og blandt spidskandidater til posten som formand for EU-Kommissionen er der bred enighed om, at en fælles EU-løsning er vejen frem.

EPP-gruppens spidskandidat, Manfred Weber, mener, at EU-løsningen skal stå på to ben: et humanitært i form af en "ny Marshall-plan" med massiv økonomisk støtte til afrikanske lande og et ben af grænsekontrol.

»Det er statsmyndigheder og ikke menneskesmuglere, der skal bestemme, hvem der kommer ind over vores grænser«, siger han onsdag under en tv-debat i Bruxelles.

Er mindre konkret

Den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, deltager også i debatten for Alde-gruppen.

Hun er mindre konkret om migrationsspørgsmålet, men mener også, at holdbare løsninger kun kan findes på EU-plan.

»Der er brug for et fælles asylsystem og fælles solidaritet. Vi skal gøre det sammen, ellers fejler vi«, siger hun.

Vestager mener desuden, at folk i Europa har vist, at 'de har et stort, åbent hjerte for flygtninge, der har brug for beskyttelse'.

Frans Timmermans, den socialdemokratiske gruppes kandidat, bruger muligheden til at kritisere en italiensk lov, der giver bøder til civile både, der redder migranter op af Middelhavet og tager dem med til Italien.

»Hver gang en person drukner i Middelhavet, mister Europa et stykke af sin sjæl. Vi er nødt til at redde folk på havet. Men vi er også nødt til at prøve at få folk til ikke at forsøge turen«, siger han.

Ligesom Manfred Weber mener Timmermans, at EU bør investere meget mere i udvikling i afrikanske lande, så potentielle migranter får lyst til at blive i deres hjemlande.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden