Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Forholdet mellem USA og Iran er køligt. Og det bliver formentlig ikke varmere af, at den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, nu varsler flere sanktioner mod Iran. Trump har trukket sit land ud af atom-aftalen, mens Iran i månedsvis har været frustreret over de amerikanske sanktioner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's Pompeo varsler flere sanktioner mod Iran

Irans beslutning om at øge berigelsen af uran vil føre til isolation og sanktioner, lyder det fra USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, varsler flere sanktioner mod Iran i kølvandet på det iranske styres beslutning om at overskride grænsen for berigelsen af uran.

»Irans seneste udvidelse af sit atomprogram vil føre til yderligere isolation og sanktioner«, skriver Pompeo på Twitter søndag.

»Irans regime vil, hvis det er bevæbnet med atomvåben, udgøre en langt større fare mod verden«, tilføjer udenrigsministeren.

I forvejen har USA under præsident Donald Trump indført skrappe sanktioner mod Iran.

Søndag morgen meddelte Iran, at det var få timer fra at overskride en grænse, der er fastsat i atomaftalen fra 2015.

I aftalen, som Iran indgik med USA og flere andre lande, er det fastlagt, at Iran ikke må berige uran til en berigelsesgrad på mere end 3,67 procent.

Men den grænse ventes landet altså at bryde søndag.

Frustreret over amerikanske sanktioner

Trump har trukket USA ud af atomaftalen, der blev indgået af hans forgænger på præsidentposten, Barack Obama.

I lang tid efter, at amerikanerne havde trukket sig, fortsatte Iran med at følge reglerne. FN's atomenergiagentur, IAEA, har flere gange konstateret, at Iran overholdt aftalen.

Men i flere måneder har Irans styre været frustreret over de sanktioner, USA har indført. Iranerne føler ikke, at Europa, der ønsker at bevare atomaftalen, har kunnet afbøde sanktionerne i tilstrækkeligt omfang.

Iranerne har sagt, at de vil opgive flere af deres forpligtelser, hvis de resterende parter i aftalen ikke finder en løsning.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden